🔴 Як працювала «мережа Деркача» на півночі Сумщини

Звинувачений Службою безпеки України в державній зраді народний депутат Андрій Деркач створив розгалужену мережу в своєму виборчому окрузі, – говорить громадський активіст з Глухова, співголова місцевої спілки учасників АТО Костянтин Паращенко.

-Його фахова спеціальність – створення негласної агентурної мережі. Розповідати, як це робиться, я думаю, немає сенсу. Всі розуміють, що у нього потужна агентурна мережа, люди є і в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, просто громадських формуваннях, звичайні громадяни. Я думаю, що вірні люди йому та проросійським поглядам. Вони є і вони працюють на ворога.

Він за роки своєї діяльності створив потужну агентурну, може не агентурну, але мережу по всій області. Але в Путивлі, Глухові, всій півночі Сумської області вона дуже сильна, бо тут всі його люди. Після останніх місцевих виборів всі голови районних рад його, всі міські голови – його. Перераховувати не будемо, але у нас в Шосткинському районі десять громад, порахуйте скільки їх з «Нашого краю».

Я думаю, що вони не чекали 24 лютого, а підготовлювались незалежно від того, буде повномасштабне вторгнення, чи не буде. Тому що Деркачу потрібно захищати свої інтереси, свій бізнес. Просто після 24 лютого Деркач поклав на них ще одне завдання. Я думаю, що не багато хто знав, що 24 лютого буде повномасштабне вторгнення Російської Федерації, але люди, які мають проросійські погляди, були об’єднані, всі були при ділі. І не факт, що вони не задіяні зараз, не роблять роботу на ворога.

За словами громадського активіста, до мережі народного депутата входило багато людей, у кожного з них було своє завдання.

За багато років у нього є охоронні фірми, фірми, які займаються політичними технологіями. Вони тут роблять свої чорні технології, щоб постійно набирати певний відсоток голосів.

Вони в 2014 році, коли був Майдан, сформували охоронну фірму Р7, їздили тут на 3 автомобілях. До цього був клуб «Мужність», вірніше «Мужество». Людей набирали звідти.

Вся мережа засобів масової інформації була його. Всі газети, що комунальні, що не комунальні підпорядковувались його людям. Всі вони підпорядковувались йому, виключно йому і зрозуміло, що поганого ніхто про нього нічого не писав.

Вони дориваються до влади і скуповують землю. Про це не раз писала колишня секретар міської ради. Створили собі нормальні аграрні холдинги.

Костянтин Паращенко впевнений, що певні особи збирали і передавали росіянам відомості про українських патріотів, які мешкають на прикордонні.

Мій друг потрапив в полон в березні місяці, коли його потім обміняли, він мені подзвонив і сказав, що мною цікавились, конкретно цікавились. Ще людей називав. Я вважаю, що це нормально, коли ворог збирає інформацію про ворога. Нічого дивного у цьому немає.

Активіст переконаний, що багато людей Деркача зараз заявлять про свою патріотичну позицію і спробують зберегти свій вплив в регіоні.

У нас всі вміли перевдягатися. Вони нічого не роблять. Так, вони говорять «ми з українським прапором, ми допомагаємо, але, водночас, почесний громадянин Глухова у нас досі Деркач, АТОшникам не дають землі, не допускають нікого з нормальних людей до влади». Декларують одне, бігають з прапорами, а по факту роблять інше.

Вони будуть перевзуватись, шукати собі нового царька, будуть лягати під когось. Вони не залишаться, бо їм треба зберігати свої гроші, свій бізнес. Інша справа, як це сприймуть люди, чи захочуть вони, щоб ними керували такі перефарбовані лиси? Які сьогодні нашим, завтра вашим. Так само і з людьми, бо вони не дають ніякої гарантії «ви нас вибрали в місцеву раду – ми будемо захищати ваші інтереси», ні – вони будуть захищати виключно свої інтереси. Якщо вони мали б совість, то вони самі пішли б з політики, а якщо совісті немає, то це треба зрозуміти людям і наступного разу їх просто не обирати.

За словами громадського активіста, глухівський виборчий округ Деркач розцінював виключно як електоральну базу, яка дозволяла йому гарантовано обиратись до Верховної Ради

За 25 років, які Деркач був при владі, Глухів потроху перетворюється на селище міського типу. Він тут обирався депутатом Верховної Ради, йому були потрібні дивіденди, щоб він балотувався, був депутатом Верховної Ради, сто відсотків проходив. Він прикормив тут місцевість і працює, йому Глухів, як місто, взагалі не потрібне. Глухів йому потрібен, як електоральна маса, яку він купить і за нього проголосують.

У нього є свої політичні технологи, які займаються чорними технологіями: каруселі і таке інше. Я вважаю, що це банальний підкуп і обман виборців. На останніх виборах за нього проголосувало 40%, хоча менше за 60% ніколи не голосувало. Тому я вважаю, що люди потроху прозрівають. Дай Бог, щоб не обирали його та йому подібних. Щоб місто нормально жило, бо за його владування позакривали всі заводи та все, що можливо.

4 thoughts on “🔴 Як працювала «мережа Деркача» на півночі Сумщини

  1. Це все правда 100% ,як не це прикро . О. Губар ,С. Киркач, Н.Вайло ,М.Нога вірні прапороносці. Один Киркач покаяння висловив , а інші ????

    1. Ці люди порядно та віддано своїй справі працюють. До О. Губар зовсім ні яких питань не може виникнути. Порядна людина. А слідство покаже. Чия вина буде доказана той понесе покарання .

      1. І що ж вона зробила за весь цей час? Мені просто цікаво…

Comments are closed.

error: Content is protected !!