Нещодавно в райдержадміністрації відбулась нарада з виїздом на місце з приводу крикичного стану очисних споруд в смт Ямпіль.

Результатами обстеження очисної споруди було встановлено її незадовільний санітарно-технічний стан, а саме: відсутність люків, аварійний стан плит перекриття колодязних ям, зливні канали порослі травою, відстійні ями ступеневої очистки і колодязні ями стоку мають надлишок мулу, що потребує очищення, споруда блоку біофільтрів знаходиться в аварійному стані, та потребує капітального ремонту.
Також встановлено, що очисна станція працює не на повну потужність, стічні води оминають системи очистки, це є прямим порушенням санітарного та екологічного законодавства, що в свою чергу несе загрозу навколишньому середовищу та санітарно-епідемічному благополуччю населення.
В зв’язку з цим було прийнято рішення: генеральному директору ТОВ «Водолій-БС» Сахошку В.В в місячний термін вжити вичерпних заходів щодо приведення в належний санітарно-технічний стан очисної системи, усунути виявлені недоліки в роботі очисних споруд; Ямпільському селищному голові Цибулько Н.М. взяти до уваги досвід по встановленню очисних споруд модульно-блочного типу в інших населених пунктах областей України; провести перерахунок тарифів на водовідведення з подальшим проведенням економічно-обґрунтованих розрахунків (економічна доцільність встановлення, ефективність роботи очисної споруди) по встановленню нової очисної споруди або проведенню капітального ремонту існуючої очисної споруди.

Фото з архіву Ямпіль.INFO

3 thoughts on “Стан ямпільських “очисних” критичний

  1. На фото осень… и никуда ниче не падало и не желтело!
    Но состояние действительно критическое.

Comments are closed.

error: Content is protected !!