Який бетонозмішувач вибрати для дому та дачі

На присадибній чи дачній ділянці часто виникає потреба у будівельних роботах. Для зведення нової господарської споруди або ремонту кам’яного паркану потрібен якісний бетон. Щоб не готувати його кустарним методом, краще купити бетономішалку у Львові, цю техніку пропонує інтернет-магазин Алло, а також деякі будівельні супермаркети. Надійний та продуктивний агрегат забезпечить вас достатньою кількістю добре змішаного розчину, який стане основою міцного фундаменту та довговічних стін.

Якими бувають бетономішалки

Принцип роботи всіх бетономішалок приблизно однаковий: у барабан завантажуються інгредієнти розчину, які потім ретельно змішуються до однорідної консистенції. Робочі частини пристрою рухаються за допомогою електричного привода.

За способом змішування агрегати бувають:

  1. Гравітаційні. У них приготування суміші відбувається в барабані, що обертається. Всередині нього розташовані жорстко закріплені лопасті. Вони забезпечують перемішування завантажених усередину матеріалів. При обертанні лопасті зачерпують інгредієнти і піднімають вгору, а потім під дією сил гравітації суміш падає вниз. За рахунок багаторазового повторення цього процесу консистенція розчину стає однорідною.
  2. Примусові. У цих бетонозмішувачах сам барабан не рухається, а обертаються розташовані всередині лопасті. Такі моделі менш продуктивні, ніж гравітаційні, споживають більше енергії.

На що звертати увагу при покупці бетономішалки

  1. Об’єм барабана. Від цього параметра залежить кількість готового розчину, який зможе виготовляти техніка. Якщо потреби в бетоні на будівельному майданчику невеликі, можна придивлятися до моделей зі змішувачем до 100 літрів. Для більш масштабних робіт будуть потрібні більш об’ємні агрегати. При цьому важливо враховувати, що об’єм однієї партії приготовленої суміші становить приблизно 2/3 від об’єму барабана.
  2. Товщина стінок барабана. Чим товщі стінки змішувача, тим він менше схильний до деформації і зносу. А це означає, що товстостінна техніка прослужить набагато довше.
  3. Матеріал приводу. Привід забезпечує обертання змішувача, тому піддається високим навантаженням та зносу. Найнадійнішими та найпростішими в ремонті вважаються вінцеві пристрої. Що стосується матеріалу, то найменше схильні до механічних пошкоджень вінці з чавуну.
  4. Потужність. Чим потужніший двигун бетономішалки, тим швидше та якісніше йде приготування розчину. Більшість побутових моделей оснащено двигунами потужністю до 700 Вт, і цього цілком достатньо.
  5. Напруга. Двигуни бетономішалок можуть працювати або від однофазної або від трифазної мережі. Однофазні розетки на 220 Вт є у будь-якому будинку, тому з підключенням до джерела живлення не буде жодних проблем. Трифазні мотори потужніші та продуктивніші, але для їх використання потрібно буде встановити відповідну розетку.

З цими та іншими характеристиками бетономішалок можна ознайомитись у картках товарів на сайті Алло у Львові. Якщо при виборі моделі виникнуть труднощі, можна зв’язатися з консультантом онлайн або за телефонами, вказаними на сайті.

Бажаємо приємних покупок!

error: Content is protected !!