На Сумщині безробітних відправлять на роботи з укріплення оборонних рубежів

Голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький підписав розпорядження «Про організацію суспільно корисних робіт».

Про це інформує Сумський обласний центр зайнятості

Документ покликаний залучити працездатних осіб до виконання суспільно корисних робіт в умовах воєнного стану, що виконуються під час запровадження трудової повинності з метою створення системи оборонних рубежів і позицій в межах Сумської області та недопущення подальшого просування військ російської федерації територією України.

У розпорядженні, зокрема, йдеться про необхідність головам районних державних адміністрацій – районних  військових адміністрацій спільно із військовим командуванням та виконавчими органами сільських, селищних, міських рад визначити перелік підприємств-замовників суспільно корисних робіт, що мають оборонний характер, організувати формування переліку груп (бригад, загонів) працездатних осіб, які залучаються до таких робіт, їх чисельність та порядок взаємодії, забезпечити до 12 вересня цього року прийняття рішень про запровадження трудової повинності, доведення до відома населення через ЗМІ цих рішень.

Обласна служба зайнятості згідно з розпорядженням зобов’язується сприяти залученню безробітних, які перебувають на відповідному обліку, до суспільно корисних робіт оборонного характеру в установленому законом порядку.

1 thought on “На Сумщині безробітних відправлять на роботи з укріплення оборонних рубежів

  1. Вже 2 місяці перебуваю на обліку служби зайнятості Ямпіль, Дружбівської територіальна громада не заключила договір до залучення безробітних до суспільно-корисних робот, за нестабільної ситуації, а де зараз стабільна ситуація? Моя мати вік 85 років, сліпа вже 18 років, наказує не чіпай чиновників, вони ходять на роботу, тільки чиновники сліпи до суспільства. За волю, за долю, за гідне життя! Будьмо!

Comments are closed.

error: Content is protected !!