В Ямполі п’яний водій пропонував 17 000 гривень за не притягнення його до відповідальності

Про це повідомляє Поліція Сумської області

Чоловік запропонував правоохоронцям 17 000 гривень неправомірної вигоди за не притягнення його до адміністративної відповідальності за ст. 130 КУпАП. Поліцейські від запропонованих грошей відмовилися та задокументували цей факт.

Під час несення служби на блокпосту співробітники сектору реагування патрульної поліції зупинили автомобіль ВАЗ 2115, за кермом якого перебував 32-річний житель с. Усок з ознаками алкогольного сп’яніння.

Під час складання на чоловіка адміністративного протоколу за ознаками ст. 130 КУпАП «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції», останній запропонував поліцейським 17 000 гривень неправомірної вигоди за непритягнення його до відповідальності. Правоохоронці попередили правопорушника, що за цю пропозицію передбачена кримінальна відповідальність, проте той наполягав.

На місце події була викликана слідчо-оперативна група поліції, яка задокументувала цей факт та відкрила стосовно чоловіка кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до чотирьох років.

error: Content is protected !!