🔴 📺 Як в Свесі відкривали клас безпеки

В Свесі відкрили перший «клас безпеки», де дітей навчатимуть правильно реагувати на різноманітні загрози воєнного часу.

Свеська громада знаходиться в 25-ти кілометровій зоні від кордону з Росією, є територією, де тривають бойові дії, а тому загрози для дітей цілком реальні і до них вони мають бути готовими, – розповідає начальник місцевого відділу освіти, культури, молоді та спорту Наталія Тимошенко.

«Поки що цей клас ми плануємо використовувати в дистанційній формі навчання, можливо, якщо нам дадуть можливість перейти хоча б на змішану форму, то ми будемо маленькими групами приводити сюди діток і проводити з ними заняття. Для того, щоб діти знали, як себе поводити у разі мінної небезпеки, при виявленні вибухонебезпечних предметів», – зазначає Наталія Тимошенко.

Клас безпеки розмістили в стінах Свеської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №2 «ліцей». Директорка закладу Ірина Негрій розповідає, що до оснащення навчального простору підійшли максимально відповідально.

«Головне, щоб він був інтерактивним, бо культура безпечної поведінки формується не тоді, коли це насаджують, а коли дитина сама бачить потребу у тому, щоб бути у безпеці, щоб жити далі. А дорослі – це союзники, і не лише вчителі, а і представники ДСНС, поліції, соціально – психологічної служби. Цей кабінет не лише для нашої школи – для опорного закладу. Цей кабінет для всієї громади. А тому дітки школи №1 обов’язково його відвідуватимуть зі своїми вчителями, так як і діти з інших філій нашого закладу», – говорить Ірина Негрій.

Інспектор відділу ювенальної превенції Олена Фараонова розповідає, що життя в зоні бойових дій не могло не відобразитись на дітях. Їм зараз необхідна особлива увага дорослих.

«Фізичних травм внаслідок агресії російської федерації у нас немає, але психологічні травми все ж таки є. Їм важко сприймати, що не можна ходити до школи, що не можна збиратися з друзями, що не можна ходити до лісу, важко чути звуки вибухів, а особливо у таких селах, як Марчихина Буда, де це відбувається дуже часто. Батькам слід більше уваги приділяти дітям і якщо є проблеми, то варто звертатися до відповідних спеціалістів», – зазначає Олена Фараонова.

Класи безпеки невдовзі з’являться в усіх громадах Сумської області.

с2

с3

с4

с5

с6

с7

с8

error: Content is protected !!