12 підопічних Свеського інтернату прихистили у Будищанському психоневрологічному інтернаті

Про це повідомляє Глухів.City з посиланням на слова Тетяни Савенко, яка очолює інтернат у с. Будища Шалигинської громади.

Як розповіла пані Тетяна, 160 осіб зі Свеси опинилися заручниками обставин, адже вони родичам своїм не потрібні, а казенні установи не мають змоги їх утримувати. Зараз фінансування дуже слабе, і кожний підопічний обходиться надто дорого. Та попри всі несприятливі умови, вона все ж таки погодилася взяти на себе відповідальність і надати прихисток дванадцяти жінкам.

«Вільних місць у нашому інтернаті було усього о лише сім, та ми доклали значних зусиль, аби винайти ліжка ще для трьох. А потім вирішили забрати під своє крило ще двох. Усього вийшло 12. Якось вже розмістили їх, бо дуже шкода людей. Вони й так нікому не потрібні», – говорить Тетяна Савенко.

11 новачків – мешканок Будищанського психоневрологічного інтернату віком від 43 до 50 років вже облаштовуються на новому місці, а ще одна сьогодні їде з Шостки – жінка отримала поранення під час нічного обстрілу у Свесі, тому проходила лікування в хірургічному відділенні Шосткинської лікарні.

Тетяна Савенко впевнена, що саме цим дванадцяти жінкам пощастило більше ніж іншим, адже сюди вони потрапили на постійне місце проживання. Тобто, доживатимуть віку тут. На відміну від решти Свеських інтернатівців, які отримали дах над головою у медичних установах тимчасово – лікарня не має права утримувати пацієнта понад 21 день, тобто більше терміну проходження лікування.

error: Content is protected !!