Які медичні заклади планують залишити у Шосткинському районі

Міністерству охорони здоров’я України від Сумської області надішлють пропозицію з переліком лікарень, які, на думку обласної влади, мають увійти до спроможної мережі лікувальних закладів.

За інформацією Сумської ОВА, до спроможної мережі увійдуть лікарні прикордоння, хоч і частина з них не відповідає критеріям спроможної мережі.

«Особливу увагу було приділено прикордонним лікарням, адже область має гіркий досвід окупації, коли були порушені транспортні та логістичні зв’язки і люди вижили тільки тому, що мали доступ до медичної допомоги. Враховуючі всі ризики, ми включили ряд лікарень прикордоння до спроможної мережі для того, щоби люди мали можливість отримати хоча би невідкладну медичну допомогу», – заявила заступник голови Сумської обласної військової адміністрації Олена Бойко.

За словами посадовиці, список лікарень спроможної мережі з часом планують переглянути.

«Модель спроможної мережі медичних закладів Сумщини, навіть погоджена МОЗ та затверджена ОВА – це не фінішний варіант. Вона переглядатиметься за результатами роботи лікарень щонайменше через три роки. У кожного закладу є мотивація для розвитку. Головна ж мета у нас єдина – доступність, якість та безоплатність медичної допомоги для всіх жителів Сумщини», – резюмувала Олена Бойко.

Офіційний сайт Сумської обласної обласної військової адміністрації не наводить повного переліку лікарень, які пропонують включити до спроможної мережі. Водночас, ці данні наводить інтернет-видання Суми.Пост.

Якщо вірити джерелу, то у Шосткинському районі у спроможну мережу планують включити наступні заклади охорони здоров’я:

«Шосткинську центральну районну лікарню», як кластерний заклад. До неї приєднають Шосткинську дитячу лікарню.

Серед загальних лікарень вказано дві: «Глухівська міська лікарня» та вказані разом «Ямпільська лікарня» і Центр первинної медико-санітарної допомоги – «Середино-Будська міська лікарня».

Стала відома і доля інших закладів району «Обласна спеціалізована лікарня у місті Глухів» буде об’єднана з Обласною клінічною спеціалізованою лікарнею, а Обласний діагностичний центр у місті Шостка об’єднаний з Медичним клінічним центром інфекційних хвороб та дерматології імені Зіновія Красовицького.

error: Content is protected !!