В Сумах 20-річна містянка започаткувала прибутковий бізнес – за домовленістю із сутенером із Туреччини постачала йому дівчат для проституції. За кожну отримувала по півтисячі доларів США. Однак процвітанню «підприємництва» завадили сумські правоохоронці.
Працівники відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми УМВС в Сумській області отримали оперативну інформацію, що одна з місцевих жительок вербує своїх землячок до Туреччини для занять проституцією. « Під час перевірки інформація підтвердилась, – розповідає Дмитро Корнієнко, керівник ВБЗПТЛ, – вдалося встановити, що наша підозрювана вже доправила одну жінку до Туреччини і готує до відправки іншу. Вжитими заходами цю жінку вдалося перехопити в аеропорту перед самим вильотом».
Під час бесід із сутенеркою міліціонери дізнались про її спільника. Він громадянин Туреччини, доречи, мав проблеми із законом за сутенерство. Саме цей чоловік запропонував затриманій, яка також свого часу підробляла на життя проституцією, заробити грошей на українських дівчатах. Схема була простою : сумська сутенерка в місті підшукує дівчат , пропонує їм пристойну роботу за кордоном і, в подальшому, організовує їх відправку. Там її «колега» приймає «товар» і віддає обіцяні кошти. Доля українок тепер в його руках. На зйомник квартирах, без документів і грошей вони мають обслуговувати десятки клієнтів за добу. Найменша непокора тягла за собою покарання – побої, знущання, випробування голодом.
Сьогодні обидві дівчини, одна з яких пережила фактичне рабство на чужині, а іншій за допомогою міліції вдалося туди не потрапити, завдячують правоохоронцям. Розповідають, що погодились працювати за кордоном, бо опинились у скрутному фінансовому становищі. Про те, що доведеться займатися проституцією не здогадувались.
Кримінальне провадження за ч.2 ст. 149 Кримінального Кодексу України «Торгівля людьми», яке за даним фактом відкрили правоохоронці, вже доправили до суду. Найближчим часом представники Феміди винесуть вирок зловмисниці, її ж спільником вкотре займається іноземна поліція.
А правоохоронці в черговий раз нагадують занадто довірливим жіночкам : не вірте красивим обіцянкам про святкове закордонне життя. Реальність майже завжди у цих випадках жорстока. Не продавайте себе у сексуальне рабство. Адже дорогу до дому ви можете і не знайти.

error: Content is protected !!