Прес-служба Держприкордонслужби України повідомила про неприємний інцидент поблизу населеного пункту Бачівськ в Сумській області, де на прикордонний патруль було вчинено напад з метою заволодіти зброєю.

Правда, кілька попереджувальних пострілів змусили нападників змінити тактику з нападу на втечу, але і в цьому вони не досягли успіху, оскільки приїхала підмога з групи реагування відділу «Сопичь» та затримала трьох підозрюваних.

«В ході фізичного протистояння, що виникло між правоохоронцями та невідомими, старший прикордонного наряду був змушений зробити декілька попереджувальних пострілів з пістолета Макарова, після чого нападники намагалися втекти. 

Однак група реагування відділу “Сопичь”, яка прибула на допомогу, наздогнала і затримала їх на околиці села Бачівськ. Порушників, які виявилися місцевими жителями, передали в Глухівський РВ УМВС України. Деталі правопорушення встановлюються», – заявили в Держприкордонслужбі.

Не обійшлося без інцидентів і в районі з’єднання півострова Крим з материковою Україною. Вранці 5 квітня чотири українці намагалися прорватися через блокпост біля села Стрілкове (в районі Арабатської стрілки). Коли автомобіль був зупинений для перевірки, то один чоловік вискочив з транспортного засобу і з сокирою спробував напасти на прикордонників та військовослужбовців.

«Офіцер ЗС України здійснив один попереджувальний постріл вгору і один в стегно правопорушнику. Всіх мандрівників затримали», – заявили у відомстві. 

Варто зазначити, що українські силовики побоюються зростання провокацій ближче до 9 травня, оскільки для російської картинки вкрай важливо продемонструвати бєспрєдєл «бандерівців» на тлі Дня Перемоги.

error: Content is protected !!