Останні події в Україні змушують ямпільчан все активніше виявляти свої патріотичні почуття. Багато мешканців селища вже прикрасили домівки, робочі місця та автомобілі синьо-жовтими стрічками та прапорами, нещодавно в національні кольори прикрасився і в’їзний знак «Ямпіль». 

[magz_title style=”red”] Синьо-жовтий Ямпіль [/magz_title]

Заїжджаючи  в Ямпіль зі сторони Глухова, чи Шостки неможливо не звернути увагу на оновлений в’їзний знак «Ямпіль», який тепер радує око синьо-жовтими кольорами.

Після перефарбування він виглядає справді гарно та святково, викликаючи у ямпільчан та гостей селища патріотичні почуття. До речі, в Ямполі це не єдиний в’їзний знак, вже давно чекає на яке-небудь фарбування дерев’яний знак «Ямпіль» на узбіччі дороги на Середино Буду. Щоправда на благоустрій цієї споруди знадобиться значно більше зусиль.

[magz_toggle title=”По темі: В Ямполі перефарбували в’їзний знак” state=”closed”]

Ямпіль долучився до патріотичної ініціативи по фарбуванню в’їзних знаків населених пунктів в синьо-жовті кольори державного прапору України. Як розповідають місцеві мешканці, нещодавно такий патріотичний «флешмоб» провели представники однієї з політичних партій району.

Детальніше

[/magz_toggle]

На жаль в Ямполі досі не перефарбований в національні кольори жоден з мостів селища, як це було зроблено в обласному центрі та сусідніх містах. Проте, це не заважає ямпільчанам демонструвати свої політичні погляди на цих дорожніх елементах. Про це яскраво свідчать лайливі написи про Путіна на «горбатому мості» (шляхопровід через залізничну колію по  дорозі Ямпіль – Свеса).

[magz_title style=”blue”] Вияв почуттів [/magz_title]

Віднедавна прапори України в Ямполі можна зустріти не лише на державних установах, а і на житлових будинках. Тепер численні прапори на балконах та на фасадах будинків вже нікого не дивують. Навпаки,сприймаються перехожими, як своєрідна норма.

[magz_toggle title=”По темі: На вулицях Ямполя з’являється державна символіка” state=”closed”] 

Більшість ямпільчан переконані, що Україна має бути єдиною та засуджують сепаратистські рухи на сході. У підтвердження своєї позиції окремі мешканці навіть почали вивішувати державні символи на своїх оселях. Державний прапор України  вивісив 16 квітня на своєму будинку і депутат районної ради Святослав Беспалий. Синьо-жовтий стяг відтепер майорить над п’ятиповерхівкою в самому центрі міста.

детальніше

[/magz_toggle]

Цікаво і те, що останнім часом з автомобілів ямпільчан практично зникли партійні прапорці. Їм на зміну прийшли  синьо-жовті прапорці та стрічки. Ще одна патріотична активність спостерігається в соціальних мережах Вконтакте, Однокласники та Фейсбук, де ямпільчани часто розміщують свої патріотичні фотографії: у вишиванках, віночках і з прапорами.

[magz_title style=”green”] Попит на українське [/magz_title]

За останні місяці в ямпільських магазинах збільшився попит на «патріотичні» товари: українські прапори, вишиванки та сувеніри з національною символікою. Найактивніше ямпільчани купують маленькі прапорці та синьо-жовті стрічки, якими можна прикрасити робочий стіл, автомобіль, чи одяг.

Загалом, під гаслом «Україна – єдина країна» за останні кілька місяців в Ямполі пройшло вже декілька заходів. Згадати лише патріотичні автопробіги на День Перемоги та наприкінці травня. Ще більше продемонструвала патріотичні настрої мешканців селища благодійна акція по збору продуктів для потреб української армії, до якої долучились сотні наших земляків.

[magz_toggle title=”До теми: В Ямполі відбувся патріотичний автопробіг” state=”closed”]

Декілька автомобілів прикрашених національними символами України промчали 9 травня вулицями Ямполя. Патріотичний автопробіг влаштували місцеві мешканці, щоб висловити підтримку територіальній цілісності Батьківщини. 

детальніше [/magz_toggle] 

[poll id=”29″]

error: Content is protected !!