У порівнянні з минулими роками, 2014 рік став надзвичайно успішним для Ямпільської селищної ради, мешканці райцентру напевно помітили скільки добрих справ було зроблено селищною владою за останні кілька місяців. Це і ремонти доріг, і реконструкції шатрових дахів багатоповерхівок, і освітлення вулиць… Про проведену роботу та плани на майбутнє ми розпитали ямпільського селищного голову Наталію Цибулько.

Наталіє Миколаївно, які результати Вашої роботи в поточному році?

На виконання програми соціально-економічного розвитку Ямпільської територіальної громади в цьому році було акумульовано досить багато коштів, це пояснюється тим, що частина з них перейшла з 2013 року, бо не була використана через непроплату коштів.

Якщо говорити про житлово-комунальну сферу, то ми зробили три капітальні ремонти шатрових дахів багатоповерхівок по вул. 50 років СРСР будинки №5 і №11 (вартість робіт 192 тисячі гривень за кожен будинок) та в будинку №5 по вул. 50 років Жовтня (вартість робіт 92 тисячі гривень). Окрім того, була здійснена реконструкція даху з м’якого на шатровий приміщення каналізаційно-насосної станції на очисних спорудах (вартість робіт 26 тисяч гривень). Днями підрядна організація з Сум має виконати ремонт внутрішньо будинкової мережі в будинку №8 по вул. Заводській (вартість 25 тисяч гривень).

Ми виконали монтаж електричного опалення в Прудищанському об’єкті дозвільної роботи (встановлені енергозберігаючі нагрівачі на 24 тисячі гривень) та  провели ремонт у кімнаті дитини–сироти, яка розміщена в одному з будинків по вул. 75 гвардійської дивізії (встановили вікно, двері, замінили електромережу, придбали обігрівач).

Що стосується дорожнього будівництва і транспорту, то нам вдалось здійснити капітальне будівництво дороги по лівій стороні бульвару Ювілейний  (232 тисячі гривень) та поточний ремонт доріг по вулицям 50 років СРСР, Кірова та Щорса  (вартість робіт 48 тисяч гривень). Ще були закладені кошти у сумі 50 тисяч гривень, за які ми хотіли продовжити ремонт дороги по вулиці Щорса, але підрядна організація з міста Шостка, з якою ми співпрацюємо, не встигла виконати ці роботи, тож вони залишаються на наступний рік. При ремонті братської могили в селі Імшана ми поклали нову плитку вартістю в 33 тисячі гривень.

Багато зроблено і по освітленню вулиць селища. В цьому році змонтували першу чергу освітлення на 5 вулицях селища, які ми планували освітити ще в минулому році. Це вулиці  Кірова, Красняка, Жовтнева, Щорса та Калініна. Зараз ведуться роботи по другій черзі проекту: вулиці Куйбишева, Гагаріна, Шевченка, Кооперативна, Миру, Леніна (частково) та провулку Червонопрапорний.

Зроблено шість надбудов на колодязі: по одному в селах Імшана та Октябрьщина, решта 4 в Ямполі (2 по вулиці Коцюбинського та 2 по вулиці Луговій), надали мешканцям допомогу матеріалами і люди самі встановили гарний колодязь по вулиці Луговій. Окрім того, ми побудували в селищі два нові колодязі.

Належну увагу приділяємо закладам культури, в Прудищанський об’єкт дозвільної роботи окрім опалення закупили ще й ноутбук. А от культурно-масова робота в цьому році була досить скромна через події на сході України. Ще до них ми встигли провести в Прудищах заходи «А нумо, хлопці», до 8 березня, до Пасхи. Вже після проводили  День Перемоги, День захисту дітей та, як завжди, об’єднали День Незалежності та День селища. Також, в цьому році вперше провели зустріч випускників Прудищанської початкової школи, плануємо підтримувати цю традицію.

Відкрили в ДНЗ «Ясла-садок «Малятко» нову групу, на це витратили приблизно 150 тисяч гривень. Це було необхідно, адже діток побільшало. Ще на 14 тисяч гривень придбали нові меблі, в наступному році плануємо повністю їх оновити. Встановили два дитячі майданчики в обох відділеннях закладу. Зараз в цьому садку ведуться роботи по установці котла на твердому паливі за кошти державного бюджету.

Окрім того, проводимо багато іншої роботи: виділили 41 тисячу гривень на районну схему планування, єдині в районі здійснили інвентаризацію захисних споруд (бомбосховищ), поновили дитячими спорудами майданчики біля житлових будинків, замінюємо лампочки, які перегорають, обрізаємо дерева, виконуємо великий обсяг паперової роботи, зокрема проектно-кошторисної документації. 

Чи вдасться утримати такі ж темпи розвитку в наступному році?

Так, у нас залишаються два аварійні шатрові дахи на багатоповерхівках, які потребують негайного ремонту, хоча і м’які крівлі теж його потребують. Тож, на такі цілі плануємо виділити 500 тисяч гривень. Будемо капітально ремонтувати дорогу по вулиці 50 років СРСР (можливо не всю) та здійснювати поточний ямковий ремонт. Плануємо продовжувати освітлення, у найближчих планах селище Привокзальне і решта вулиць по Ямполю. Не забудемо і про водопроводи та каналізацію.

А чи планується благоустрій громадських місць, зокрема парків?

Хочемо частково замінити на нові урни та лавочки в парках по бульвару Ювілейному та біля пам’ятника партизанам, здійснити обрізку дерев та висадити квіти. Плануємо ввести посаду наглядача на селищне кладовище.

Тож, у порівнянні з іншими радами, ми кожен рік лідируємо, бо працюємо для людей. І хоч деякі громадяни в Ямполі розповідають,  що ми тут «відкати» робимо і відмиваємо гроші на дорогах і на дахах. Це неправда, бо мене постійно перевіряють. На тому тижні приходили з ОБЕПу, постійно перевіряє прокуратура і Конотопська, і наша, приходять з СБУ. Ми працюємо відкрито і совість у нас чиста, хто б що не говорив.

19 thoughts on “Наталія Цибулько: у порівнянні з іншими радами, ми кожен рік лідируємо, бо працюємо для людей

  1. да желательно и на горького свет провести просим вас

  2. Да уж, врать Наталья Николаевна, Вы научились и очень даже не плохо. Эту статью нужно читать деткам в садике перед сном. Очень впечатл последний абзац статьи – Вы оправдываетесь и думаете, что этому все верят. Большая часть статьи полная ложь !!! И Вы это знаете как никто другой. А то что Вас проверяют и ещё ничего не нашли, так платите ж очень им не плохо:-)

  3. Зашевелилась потому-что уже скоро местные выборы. Но те Ямпольчане, которые бывают дальше Прудищ знают, что такого запущеного и неблагоустроенного райцентра как Ямполь во всей области не сыскать.

  4. Понравился комментарий в Однокласниках: http://ok.ru/yampil/topic/65306406100992
    “Мусорники в посёлке поубирала??? Лидер…. Сводить бы её на экскурсию на кладбище, да провести по улицам посёлка, да носом ткнуть в эту грязь и отсутствие дорог.”
    А ведь правда!!!

  5. «У порівнянні з іншими радами…» – это с кем? С взяточником Примаченко из Дружбы, или с Антоновским сельсоветом, у которого вообще нет денег? На кого Вы равняетесь, райцентр должен равняться на другие райцентры (Глухов, Шостку, С.Буду)!!!
    И ещё, почему вы ничего не сказали про Ваши успехи в борьбе с Московко (мне это более интересно, чем ремонты крыш в чужих домах)?!!

    1. Взяточник в районе один – Губарь С.А. из команды Палагина

    2. Один ?!!! В районе один взяточник? Вы серьёзно?
      Обратите внимание на работу нашей милиции, санстанции, поселковых и городских советов.

      1. Чтобы искоренить это надо людям мозги перевернуть и провести координальные реформы в контролирующе-карательных органах, а советы вообще реорганизовать

        1. Я уверен это уже не искоренить, жадность и жажда денег прочно засели в головах наших чиновников. Те, кто взяли взятку однажды – обязательно сделают это ещё раз при любой власти и при любом контроле. Только отстранение таких людей от должностей, только местная «люстрация». Не нужно никого бросать в мусорки, нужно просто правильно проголосовать на местных выборах (не за 200 гривен за которые ямпольское быдло голосовало за Деркача)

    3. Да да я с вами согласна. Но еще нужно обратить Наталье Николаевне огромное внимание на: Огромнейший пустырь возле заброшеных домов (Лапенко , Сичкарь)и это место находиться под боком у ВОДОЛЕЯ. Ведь этим пустырум если не мусоркой и хащами , я думаю это место можно и так назвать., ходят наши дети в школу №2 и не 10 – 20 учеников а 50% учащихся. Сейчас то зима,а что делается : весной, осенью ну а летом….. И вот так Вы заболотитесь о обо всём!!!!

  6. Конечно, Цибулько еще та мерша, на водолее настояна. Но мусор и говно по Ямполю и вокруг него мы, отцы и дети разбрасываем. Давайте вываливать помойные ведра у себя в квартирах и во дворах. Скоро так и будем делать. Ибо ибо двери наших уютных домов подопрет выброшенная нами гадость…

    1. Да ,ты , прав гадим МЫ сами , а ещё можно писать и какать с балконов во будет красота (((

    2. Дело не только в мусоре, дело в отношении к жителям посёлка. Помните, как Наталия Николаевна не разрешила детям провести выпускной на главной площади посёлка, разрушив многолетнюю традицию. Тогда она потребовала, что бы родители заплатили Водолею огромные деньги за аренду и установку сцены, которая находится в собственности поссовета! В итоге – это был самый ужасный выпускной за последние 10 лет!!!

  7. Двуликая и подлая бабенка превратившая ЯМПОЛЬ в собственную вотчину

  8. Читаю коментарии “благодарных ” ямпольчан и убеждаюсь, что они любого мэра грязью забросают. Даже если им золотые горы насыпать – не поможет… Наверное когда их выберут – все будет в шоколаде?

  9. Организуйте ей экскурсию в соседний Глухов. Пусть посмотрит, что значить благоустройство.

  10. Цибулька уже зажралась и на жителей посёлка ей проста насрать. Одно что она сделала за эти годы – научилась красиво обманывать и отмывать деньги!

  11. Если у Вас совесть чистая, то сходите на мост через речку Петушок и посмотрите какая там на пешеходной дорожке дыра. А ведь по этому мосту ходят и дети в школу, и пожилые люди.

  12. Простите, какие 150 тыс на новую группу в садике?????? За такие деньги можно здание для группы построить. Это что, сейчас краска, белила и прочая мелочь стоит?

Comments are closed.

error: Content is protected !!