Темою тижня на Ямпільщині стало святкування Хрещення Господнього. Це одне найбільш шанованих на Ямпільщині православних свят. 19 січня у всіх храмах району відбулись святкові богослужіння, а по їх завершенню  таїнства освячення води. Цей захід зібрав тисячі мешканців району, тільки в двох храмах смт Ямпіль воду освятили більше тисячі прихожан. Ці люди прийшли до храму з вірою, не зважали на міцний хрещенський мороз.  А найсміливіші в цей день купались в хрещенській воді – повідомляє «Голос часу».

18 січня в місті Дружба   Ямпільського району біля пам’ятника Богдану Хмельницькому відбулися урочисті збори присвячені 358 річниці Переяславської ради. На збори зібрались десятки  дружбівчан: учні шкіл, працівники міських підприємств, організацій, установ та звичайні мешканці міста. Перед присутніми виступив голова районної державної адміністрації Ігор Палагин. – повідомляє SumyInfo.

Як повідомила районна газета «Голос часу», місцеві бюджети району поповняться значною сумою коштів. Такий результат засідання робочої групи з опрацювання та комплексного вирішення  питань реалізації державної політики у сфері раціонального використання та охорони земель, що відбулась 16 січня. Рішенням комісії надано дозвіл фермерському сільськогосподарському господарству «Воздвиженське» щодо надання в оренду земель на території Паліївської, Воздвиженської сільських, Ямпільської селищних  рад. Ці громади суттєво додали до своїх бюджетів. Зокрема, Воздвиженська сільська рада – 350 тисяч, Паліївська близько 200, що становить більше половини цих сільських бюджетів. А Ямпільська селищна рада отримає близько 100 тисяч гривень.

В районі на старті хокейний сезон – про це повідомило наше інтернет-видання. Не типово тепла, як для зими, погода не давала прихильникам хокею по-справжньому насолодитись грою. Тож, перші міцні морози стали довгожданим святом для хокеїстів Ямпільщини. В місті Дружба відразу розпочались роботи по заливанню льоду на місцевому хокейному майданчику. Місцевий хокейний клуб вже розпочав тренування і готовий до товариських зустрічей.

error: Content is protected !!