Ще 23 вересня у лісі неподалік села Соснівка Глухівського району грибники знайшли рештки людини: череп та кістки, які дивним чином зникли з зазначеного лісового масиву після повідомлення до місцевої поліції. У розпорядженні слідчих залишився лише невеликий фрагмент шкіри з елементами волосяного покриву.

Можливо про це ніколи не стало б відомо широкому загалу, якби не заяви громадських активістів, після яких справа набула нового розголосу, а її розслідуванням зайнялась обласна прокуратура.

За однією з версій, яку озвучив авторитетний журналіст Сумського обласного прес-клубу Олексій Захарченко, знайдені неподалік Соснівки рештки можуть належати слідчому Ямпільської районної прокуратури Вадиму Тятюшкіну, який безвісти зник 15 серпня 2010 року.

«Маємо ситуацію, яка вийшла на поверхню – історію з останками людини в глухівському лісі. Судячи з деякої інформації, ці останки належать слідчому Ямпільської районної прокуратури Вадиму Тятюшкіну, який зник «за невизначених обставин», – написав журналіст. Захарченко ствержує, що слідчого пов’язували з контрабандою, що проходила через Новгород-Сіверську і Глухівську митниці.

Разом з тим, на сьогоднішній момент поліція не змогла підтвердити або спростувати інформацію сумського журналіста.

– Ми досі не знаємо, кому належить цей фрагмент тіла – чоловікові, жінці або взагалі тварині, – зазначає Ельвіра Біганова, яка представляє сектор комунікації СК ГУНП України в Сумській області. – Відповідь на це питання можуть дати тільки експерти Сумського бюро судово-медичної експертизи, які досліджують знайдений фрагмент тіла. З огляду на суспільний резонанс, вони максимально прискорять експертизу. Тільки після цього можна буде говорити про можливу належність останків кому б то не було.

Коли матеріал готувався в номер, нам встали відомі нові подробиці справи. Начальник відділу Сумської обласної прокуратури Олександр Глядчишин повідомив, що знайдене волосся точно належить людині і що воно темного кольору з сивиною. Експерти стверджують, що ця людина не стриглася декілька місяців.

Слід зазначити, що версія з Тятюшкинім не єдина. Окремі громадські активісти пов’язали знайдене у лісі тіло з загадковим зникненням голови обласної організації партії «УДАР» Сергія Ліхмана у 2014 році.

Поки що у цій справі більше запитань, ніж відповідей. І лише слідство зможе дати відповіді на них. Наразі громадськість хвилює не лише кому належать кістки, а і куди вони зникли з лісу.

За словами двох жителів Глухівського району, які і знайшли рештки людини, співробітники поліції, які прибули на місце події, зібрали останки й вивезли їх у невідомому напрямку. Однак поліцейські стверджують, що, прибувши в зазначену місцевість, грибники не змогли знайти місце, де попередньо були виявлені кістки та череп, тому правоохоронці нічого не вилучали.

Відомо, що цим випадком зацікавилась обласна прокуратура, було відкрито відповідне кримінальне провадження. Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі керівництва прокуратури Сумської області.

«Судячи з усього, цю історію теж буде спущено «на тормозах», бо ті, хто розслідує, у цьому зацікавлені. Адже зрозуміло, що такі люди зникають, не випадково заблукавши у лісі. І зникають зовсім не для того, щоб їх потім знайшли. Тому і маємо вже зістрибування на «останки животного”, – написав все той же Олексій Захарченко, який сколихнув своєю інформацією всю область.

error: Content is protected !!