Шостинська виправна колонія №66 розірвала договір з приватним підприємцем, що здійснює виробництво деревинного вугілля на території селища Ямпіль – про такий компроміс домовились керівництво виправного закладу та громадськість селища. Відтепер праця засуджених на території Ямполя не буде використовуватись.

 Після декількох тижнів протистояння, сторони вирішили сісти за стіл переговорів та раз і назавжди вирішити цю проблему. Тим паче, що вона викликала великий резонанс в суспільстві, зацікавила ряд обласних та всеукраїнських засобів масової інформації. «Спірна ситуація вирішена, засуджені на роботах в селищі Ямпіль більше не працюють, відповідний договір розірвано, керівництво колонії та громадськість  досягнули консенсусу»- заявив після завершення зустрічі начальник Шостинської виправної колонії №66 Андрій Долгий. А голова районної громадської ради Олександр Соломко зазначив, що «рішення було прийнято в інтересах мешканців селища Ямпіль, обговоривши проблему та почувши позицію один одного, ми знайшли можливість піти на зустріч».

 По завершенні зустрічі начальник колонії зробив невелику екскурсію установою, ознайомив з умовами проживання та побуту засуджених.  За словами Андрія Долгого «засуджені мають працювати, щоб  виходити на волю адаптованими. При закладі працює середня школа та професійно-технічне училище, що дає можливість оволодіти шістьома професіями. Засуджені – це робоча сила, яка має використовуватись і приносити користь суспільству. Наприклад, колонія досі випускає вогнегасники, які раніше розповсюджувались на весь Радянський Союз, вони сертифіковані і не гірші за китайські аналоги. І перелік продукції, що випускає наш заклад дуже великий.» До речі, на території Ямпільського району в селі Воздвиженське діє дільниця соціальної реабілітації Шостинської виправної колонії №66, де засуджені, що твердо стали на шлях виправлення мають змогу працювати та проходити соціальну адаптацію.

2 thoughts on “В Ямполі засуджені більше не працюватимуть

  1. З приходом пана Довгого керівником ШВК-66 в зоні відбувається безпридел. ІЗ засуджених вимагають взятки (мабуть на покупку квартири начальнику). Особовий склад ШВК (всі нормальні люди тікають..)
    Результат роботи Довгого на лице заключити угоду з підприемцем з яким судиться громада ето пипец.
    Слідуючий бум чекае на Воздвиженск когда в центре села поставят реторти такие как у Московки.Одним словом ети ЛУГАНСКИЕ доведут…..

  2. Но Олександр однозначно – молодец! Не каждый взялся бы за это дело

Comments are closed.

error: Content is protected !!