У другу суботу липня Марчихина Буда відзначає «День села», головними ініціаторами якого стали місцеві жителі. За словами сільського голови, Людмили Гребенюк, сільська рада в цьому році на підготовку до свята «не витратила ні копійки». Спонсорами гуляння, що цьогоріч проходили у рамках обласного культурно-мистецького фестивалю «Талантами уславнена земля – це рідна Сумщино моя!», стали місцеві ентузіасти О. Рязанець, В. Нещерет, О. Панькін.
Традиційно «сільські гуляння» розпочались спортивними іграми та футболом в якому приймала участь не тільки команда марбудців, а й команда селища Свеса. Концертна програма розпочалась ввечері. Насолодитись виступами співочих й танцювальних аматорських колективів завітало багато місцевих жителів та гостів з усіх куточків України. Зі словами вітання виступила голова сільської ради, яка подякувала односельчанам за їх нелегку працю, побажала сімейного благополуччя та достатку. Крім того, Людмила Михайлівна звернула увагу на соціально-економічний розвиток села: « У цьому році планується збудувати два колодязя та над шістьма зробити надбудови, освітлити вулицю Кірова, позасипати дорожні вибоїни і виділити субвенцію школі на оновлення фасаду». Особливий гість на святі – голова Ямпільської райдержадміністрації Ігор Палагин, теж привітав селян, побажав миру, любові, міцного здоров`я.
Як завжди в центрі Мар-Буди стояли палатки з шашликами та дитячими іграшками.
Свято продовжувалось до пізньої ночі. Загалом подій такого масштабу вже давненько не було у цьому селі. Святкові дійства завершили феєрверк та дискотека. Джерело: Свеська інтернет-газета

error: Content is protected !!