На Ямпільщині у розпалі збір ранніх зернових культур – гаряча пора для хліборобів. Серед місцевих агропромислових підприємств найкращі показники по врожайності має «Агрофірма «Орловська», яку вже багато років очолює Тетяна Сенченко. Станом на перше серпня, в підприємстві вже обмолочено 144 гектари пшениці (497 тон), 265 гектар жита (682 тони), 53 гектари люпину (152 тони). Попереду у хліборобів ще 12 гектар жита, 68 гектар люпину та 337 гектар овса.

Щоранку в поле виходять чотири зернозбиральні комбайни, на яких працюють чотири екіпажі комбайнерів: Особливець О.М. та Потапенко О.Г., Особливець А.М. та Біндюг І.П., Соболь Л.В. та Охріменко М.М., Шишлевський О.В. та Томченко В.Б. Намолочене зерно на зерносклад перевозять три вантажні автомобілі (водії: Бузинок В.А., Ходак М.О., Гребенюк М.О.), де його зустрічає завідуючий складом Остапченко С.І. На зерноскладі працюють два слюсарі Ювченко М.П., Качан О.В., підсобні робітники Біндюг О.М., Комендант Т.В. та водій Федченко М.Г.

Успіхам в полі радіють всі мешканці села, адже вагома частина прибутку «Агрофірми «Орлівська» йде на розвиток Орлівки. Підприємство завжди допомагає сільській громаді, лише в цьому році було надано більше десяти тисяч гривень соціальних угод. Ці кошти пішли на прибирання снігу взимку, святкування дня села. В минулому році за кошти «АФ «Орлівська» було проведено капітальний ремонт в місцевому фельдшерсько-акушерському пункті.

Цілком задоволений співпрацею з «Агрофірмою «Орлівська» сільський голова Володимир Гончаров, саме за допомогою цього підприємства йому вдалось вирішити багато проблем в селі. Яскравий приклад співпраці сільської влади та аграрного підприємства – будівництво сучасної автобусної зупинки в селі, тепер орлів чани мають можливість комфортно чекати на автобус до районного центру чи Свеси. Сільський голова планує спорудити таку ж зупинку і в іншій частині села.

За вагомої підтримки агрофірми в Орлівці 28 липня пройшло і традиційне свято «День села». Сільські гуляння почались змаганнями з шахів, шашок, настільного тенісу та футболу. А концертна програма розпочалась близько восьмої години вечора. Насолодитись виступами співочих й танцювальних аматорських колективів завітало багато місцевих жителів та гостей з всього району. Свято продовжувалось до пізньої ночі і завершились феєрверком та дискотекою.

error: Content is protected !!