ПАТ «Сумигаз» хоче підвищити тариф на послуги з розподілу газу  більше ніж в 4 рази.

Облдержадміністрація категорично не погоджується з запропонованими «Сумигаз» тарифами на послуги за розподіл природного газу на Сумщині, тому цього разу, як і на попередніх обговореннях, надала свої зауваження та пропозиції.

«Як відомо, національний регулятор (НКРЕКП) виносив на своє обговорення   пропозицію щодо 1,01 грн за 1000 кубічних метрів. Тариф, що пропонує нам «Сумигаз» є економічно необґрунтованим», – прокоментував заступник голови облдержадміністрації Іван Боршош.

Директор обласного Департаменту енергоефективності та паливно-енергетичного комплексу також прокоментував цю ситуацію: «У нас є питання щодо формування самих тарифів. Це надвеликі нормативні втрати в газових мережах і відповідному обладнанні, що складають 32 мільйони кубів. це витрати газу на теплоенергетику дорівнюють дві Шостки і три Охтирки. Ми відпрацьовуємо питання з «Сумигаз» щодо зменшення відповідних витрат. З урахуванням наших пропозицій такий тариф не буде складати 2,54 грн, а буде значно менше».

Сергій Луговий зазначив, що облдержадміністрація принципово не втручалася у такі складові тарифу, як заробітна плата рядових працівників АТ «Сумигаз» та забезпечення надійного технічного стану газових мереж області і не наполягала їхньому зменшенні. 

За результатами багатогодинного обговорення відповідний пакет документів з тарифами від АТ «Сумигаз», зауваженнями та пропозиціями від облдержадміністрації буде направлено до НКРЕКП для розгляду, що має відбутися 29 листопада.

3 thoughts on “Відбулись громадські слухання з приводу тарифу на транспортування газу, який ПАТ «Сумигаз» хоче підняти в 4 рази

Comments are closed.

error: Content is protected !!