З 1 грудня  2019 року вступили у дію зміни передбачені державним бюджетом на поточний рік, а саме було збільшено прожитковий мінімум.

Діти й дорослі отримали нові законодавчо закріплені показники, що відображають граничний мінімум, необхідний для задоволення головних побутових потреб. Так, для працездатних осіб з 1 грудня він складатиме 2102 гривні, а для осіб, які втратили працездатність – 1638 гривень.

У молодого покоління зріс не лише обсяг «споживчого кошика», а й гарантований мінімальний розмір аліментів, який згідно з ініційованим Мін’юстом закону щодо посилення відповідальності за несплату аліментів залежить від прожиткового мінімуму та складає 50% від його розміру. Так, для малечі віком до 6 років він становитиме 889,5 гривень – 50% від 1779 гривень прожиткового мінімуму, а для дітей віком від 6 до 18 років мінімальні виплати складатимуть 1109 гривень – 50 % від 2218 гривень.

Ватро зазначити, що кошти, які сплачуються батьками на утримання своїх дітей, будуть автоматично збільшеними відповідно до законодавчих змін. Тому стягувачам аліментів звертатися до державної виконавчої служби не потрібно.

error: Content is protected !!