На засіданні НКРЕКП відбувається відкрите обговорення щодо схвалення тарифів на розподіл газу та проєктів постанов НКРЕКП про затвердження Планів розвитку газорозподільних систем на 2020-2029 роки для газорозподільних підприємств, у тому числі для  АТ «Сумигаз»

Про це інформує офіційний сайт облдержадміністрації

За словами заступника голови облдержадміністрації Івана БОРШОША, на сьогодні тариф на розподіл блакитного палива за 1 куб м становить 54 коп. За попередніми розрахунками АТ «Сумигаз», що виносилися на відкриті обговорення в Сумах, економічно обґрунтований тариф має дорівнювати 2,54 грн, що перевищує у 4 рази діючий. Облдержадміністрація не погоджує такий тариф, тому попередньо надіслала зауваження до НКРЕКП і повторно надала свої заперечення АТ «Сумигаз».

«Якщо на першому етапі наших дебатів керівництво АТ «Сумигаз» заявляло суму 2,54 грн за кубічний метр (без урахування ПДВ), то на сьогодні ми змогли довести, що тариф 0,77 є економічно обґрунтований і це ніяким чином не впливає на заробітну плату працівників цього акціонерного товариства», – зазначив Іван Боршош та зауважив, що облдержадміністрація принципово не втручалася у такі складові тарифу, як заробітна плата та забезпечення надійного технічного стану газових мереж області і не наполягала на їхньому зменшенні. Проте серед показників тарифоутворення є такий як «Інші витрати», що не є відкритими і обґрунтованими.

error: Content is protected !!