Андрій Деркач: «Країну охопила епідемія жадібності влади. Терапію почнемо восени»

Партія «Наш край» – сила господарників та професіоналів, презентувала на з’їзді команду, з якою йде на місцеві вибори. Сам з’їзд почався незвично. У повній темряві на сцену піднявся співголова партії, народний депутат Сергій Шахов і укрутив на сцені лампочку. «Ось з таких малих кроків і починаються великі справи. Щоб вкрутити лампочку, потрібен один чоловік. Той, хто вміє і знає як. А ось популістів потрібно четверо. Один буде обіцяти, другий знімати серіал, третій – клеїти борди, а четвертий звинувачувати попередників. Але ніхто з них лампочку так і не вкрутить».

Сила господарників та професіоналів партія «Наш край» йде на вибори, щоб захистити людей від непрофесійної влади та реваншу старих вождів, що прагнуть повернутися до влади.

На думку представників партії, Україна втомилася від популістів, колишніх акторів, грантоїдів і весільних генералів. «Країну охопила епідемія, і це не тільки епідемія Covid. Це епідемія жадібності влади. Люди розчарувалися черговим вечірнім шоу і втратили віру в справедливість, – з болем зауважив член політради партії, народний депутат, лідер партії «Наш край» в Сумській області Андрій Деркач. – Місцеві вибори – це не боротьба за владу і спроби знайти винних. Це історія про рідний край. Можливість змінити ситуацію в рідному регіоні. У кожному краї є природні багатства, високоосвічені фахівці і економічний потенціал. Але головне – наші чудові люди»

Особливу увагу Андрій Деркач акцентував на головних проблемах Сумщини – свого рідного краю. Нардеп вважає, що область, в якій видобувається 40% української нафти і велика частина газу, повинна отримувати гроші від розробок в місцеві бюджети. Сьогодні Сумщина отримує від використання власних надр нуль відсотків. Чому? Здивування викликає і невирішене питання з комунальним підприємством – Сумської ТЕЦ. Хто дозволив віддати ТЕЦ в оренду офшорній фірмі – «прокладці»?

Для того, аби вирішити ці та інші наболілі проблеми, партія презентувала програму «12 кроків для розвитку рідного краю». На з’їзді були представлені керівники місцевих команд партії, серед яких багато відомих і професійних людей.

Представники Сумщини, що брали участь у з’їзді готові реалізовувати цю програму на місцях задля покращення життя людей.

«Ямпіль має великий потенціал, але я прекрасно розумію, що хто б не був головою ОТГ – одна людина нічого не зробить. Потрібний міцний професійний депутатський корпус на місці та потрібне міцне «плече» в області та на рівні держави. «Наш край» відстоює ті цінності, які для мене важливі: менше політики – більше конкретної роботи. В Ямполі потрібно будувати дороги, вирішувати питання водопостачання, не дати закритись лікарні, думати, як забезпечити школи сучасними комп’ютерами. Мої колеги з «Нашого краю» і лідери, з якими я поспілкувалась на з’їзді, просто надихнули мене: разом у нас все вийде», – говорить Ольга Губар, голова Ямпільської районної ради.

Команду «Нашого краю» підтримують багато відомих людей України. І всі вони – професіонали. Як зауважив кардіохірург і директор Інституту серця Борис Тодуров, зараз у владу заїхали хлопчики з рюкзачками. Ті, кого виніс туди соціальний ліфт. Але ніхто з них не пройшов соціальних сходів.

«Зараз йде зачистка української медицини для іноземних корпорацій. І керують нею ті, хто абсолютно не розуміє ні нашої специфіки, ні проблем. Здоров’я і життя простих людей їм не потрібні, – зазначив Борис Тодуров. – У цьому залі немає тих, кого вивів на вершину ліфт. Є люди, які пройшли всі сходинки, так само, як я. Від простого медбрата до керівника найбільшого кардіохірургічного центру. Мені це імпонує. Ми з цими людьми однодумці, ми говоримо як професіонали на одній мові. Я розумію, що ці люди, коли вони прийдуть і стануть депутатами, мерами, головами адміністрацій, будуть працювати для людей. Тому що вони пройшли всі щаблі, і знають, що потрібно людям».

Нагадаємо, за підсумками місцевих виборів 2015 року «Наш край» посів третє місце по країні за кількістю обраних депутатів місцевих рад.

error: Content is protected !!