Ростислав Доценко: знаю, що зможу багато чого змінити в Ямполі на краще

Вже цієї неділі в Україні відбудуться місцеві вибори, ямпільчани обиратимуть селищного голову, депутатів селищної, районної та обласної рад. Напевно, найвідповідальніший вибір для них – це вибір свого представника в селищній раді, адже саме цей депутат наступні п’ять років піклуватиметься проблемами округу і вибиватиме для нього кошти на освітлення, ремонт доріг, тротуарів, вирішуватиме інші проблеми мешканців. Практика показує, що залог успішності депутата – його активність, бажання робити корисні справи та наявність чіткого плану дій.

Сьогодні ми починаємо знайомити ямпільчан з кандидатами в депутати селищної ради і перший у списку 23-річний Ростислав Доценко. Він йде у селищну раду від округу №4, тобто за нього мають можливість проголосувати мешканці бульвару Ювілейний, вулиці Спасо-Преображенська (будинки 25, 27, 29-31а, 33, 43-51,53-78), Заводська, Поліська, Ботанічна та провулку Поліський.   

– Ростиславе, доброго дня! Дякуємо, що погодився відповісти на наші питання.

– Жодних проблем, я завжди відкритий для спілкування.

-Розкажи нам про себе, яка ти людина?

-Проста та відкрита. Я звик завжди відповідати добром на добро і не збираюсь змінювати свої принципи. Я переконаний, що в Ямполі жити по-іншому просто не можна, адже у нашому маленькому селищі кожен знає один одного і для мене важливо, щоб мене не вважали поганою людиною.

А якщо говорити про мій життєвий шлях, то я тут народився і закінчив школу. Потім навчався в Глухівському педагогічному університеті, мріяв навчати дітей, але в житті склалось по-іншому – я відкрив своє кафе «Мандарин» і зараз повністю зосереджений на роботі у ньому.

-Навіщо повернувся в Ямпіль, адже у тебе були всі можливості працювати в місті?

-Якщо чесно, то не уявляю свого життя без Ямполя, мені тут надзвичайно подобається. Окрім того, у мене була дитяча мрія – відкрити тут власну справу.

– Розкажи нам про своє найулюбленіше місце в Ямполі.

-Я виріс у будинку, що розташований навпроти, напевно, найгарнішого місця в нашому районі – районної станції юних натуралістів, але чомусь більш за все мені подобається наш центральний парк. Зараз восени він має особливий шарм.

Навіть не знаю чому так, але гуляти там мені подобалось з дитинства. Зараз же, коли ми з другом Олександром відкрили поруч з ним своє кафе «Мандарин» – він почав подобатись мені ще більше.

-Але це місце не можна назвати впорядкованим…

Дійсно, проблем там вистачає: навесні його заливає водою, занадто багато ворон, немає сучасних лавок… Але все ж залежить тільки від нас. Наприклад, ми з другом придбали 20 саджанців троянд і днями висадимо їх у цьому парку навпроти закладу. Підзаробимо коштів і обов’язково придбаємо ще.  Переконаний, весною він виглядатиме яскравіше.

-Ти згадав про свій заклад, як він допомагає селищу?

По-перше, ми чесно платимо податки, а друге – це наші ініціативи. Для прикладу, ми плануємо власним коштом впорядкувати ґрунтову дорогу, яка веде від вулиці Бузкова до бульвару Ювілейний (біля хлібопекарні та РЦКД). Автомобілісти чудово знають, що нормально проїхати там неможливо. Ось ми і вирішили вирівняти цю ділянку.

-За свої кошти?

Так, вже домовились з грейдером. Це обійдеться нам не дешево, але це потрібно зробити. Єдине, що не можемо зараз знайти, так це щебню чи гран відсіву. Тож, якщо хтось з ямпільчан нам допоможе – будемо дуже вдячні.  

-Навіщо ти йдеш у депутати?

-Набридло скаржитись на місцеві проблеми, подумав – я зможу багато-чого змінити в Ямполі на краще. Тим більше, що йду не один, а з командою. Відчуваю підтримку людей, які за останні п’ять років багато чого зробили для Ямполя.

-Про зміни зараз говорять всі, що саме ти збираєшся змінювати?  

У нас є спільне бачення розвитку селища. Переконаний, що у ремонті центральної дороги, освітленні шкіл, лікарні, ремонті зупинки Івотка – зацікавлені всі ямпільчани.

Але це ще не все, у мене є своє бачення розвитку тієї частини Ямполя, де я мешкаю. Та ж вулиця Ботанічна – є чи не найгарнішою в Ямполі, вона веде до нашої головної туристичної перлини – станції юннатів, але ви подивіться, у якому стані там знаходяться тротуари!

Переконаний, що потрібно терміново встановлювати ліхтарі по вулиці Заводська та біля одноповерхових будинків по Ботанічній, ремонтувати там комунальну дорогу.

Дякуємо за інтерв’ю і щиро бажаємо тобі успіху. Такі депутати Ямполю точно не завадять.

4 thoughts on “Ростислав Доценко: знаю, що зможу багато чого змінити в Ямполі на краще

  1. Ростик, только вперед, в тебя все получится.
    Удачи тебе и победы

Comments are closed.

error: Content is protected !!