Ямпільчанку ошукали на 30 тисяч гривень

Про це інформує Відділ комунікації поліції Сумської області

У поліцію звернулась 58-річна жителька Ямпільського району. Жінка розповіла, що наприкінці жовтня на її мобільний телефон подзвонив невідомий, який у розмові назвався співробітником того банку, в якому вона обслуговується. Чоловік пояснив їй, що через підозрілі операції по її фінансовому рахунку, «кредитну» картку заблокували. Аби її активувати, клієнтка має назвати йому номер свого фінансового документа та cvv-код, що знаходиться на зворотній стороні картки

Жінка виконала поставлені умови, і за кілька хвилин отримала смс-повідомлення з банку про зняття з її рахунку 30 тисяч гривень. Проте одразу до поліції вона не звернулася, нібито, з поважних причин. Всю серйозність ситуації вона зрозуміла лише тоді, коли почала отримувати з фінансової установи нагадування про необхідність погашення кредиту.

У своїх пояснення поліцейським заявниця вказала, що знала про таку шахрайську схему, але все ж таки повірила незнайомому телефонному співрозмовнику.

За даним фактом у поліції відкрили кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України, в рамках якого встановлюється особа зловмисника.

Правоохоронці звертаються до громадян з проханням не довіряти інформації, отриманої телефоном від невідомих людей, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують начебто з банку і просять назвати коди з смс-повідомлення для дистанційного проведення фінансових операцій, або авторизації – не погоджуйтесь. Всі питання стосовно ваших грошей вирішуйте виключно у фінансовій установі. Будьте обачні, і вам не доведеться бути жертвою шахраїв.

error: Content is protected !!