Винуватець «п’яного» ДТП в центрі Свеси отримав умовний термін

Відповідний вирок суд виніс 23 грудня

Було встановлено, що 20 липня близько 12:00 години, не маючи посвідчення водія та перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, чоловік керував мотоциклом «ИЖ Ю-5К» з боковим причепом та рухався по вул. Центральна в смт. Свеса. Наближаючись до нерегульованого перехрестя вул. Центральна та вул. Софіївська він перевищив швидкість руху у населеному пункті, виїхав на зустрічну смугу руху для виконання обгону попутного автомобіля «ВАЗ 2101», який, в цей час розпочинав виконувати маневр повороту ліворуч на вул. Софіївська. В результаті відбулось зіткнення транспортних засобів. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пасажирка мотоциклу отримала тілесні ушкодження та була доставлена до лікарняного закладу.

Згідно з висновку судово-медичної експертизи, жінка отримала тілесні ушкодження у вигляді тупої травми живота, розриву печінки, внутрішньочеревної кровотечі, геморагічного шоку 1-2 ступеню, після травматичного правобічного ексудативного плевриту, які кваліфікуються як тяжкі тілесні ушкодження.

Водій мотоциклу свою провину визнав і зазначив, що посвідчення водія у нього і на той час і наразі немає. Вночі перед дорожньо-транспортною пригодою він вживав спиртне у великій кількості, але коли їхав не відчував себе в стані сп`яніння. Крім того, обвинувачений повністю визнав цивільний позов прокурора про відшкодування витрат на стаціонарне лікування потерпілої в сумі 17092,47 грн.

Потерпіла в судовому засіданні повідомила, що претензій до обвинуваченого не має, шкода їй повністю відшкодована, просила суд не позбавляти волі обвинуваченого, оскільки вона та її неповнолітня дочка перебувають на утриманні обвинуваченого, який повністю їх забезпечує.

Ознайомившись з усіма обставинами справи, суд призначив підсудному покарання у вигляді трьох років позбавлення волі, водночас, звільнивши від нього з іспитовим строком на два роки.

error: Content is protected !!