Подробиці гучних корупційних скандалів на Ямпільщині: справа прикордонника, що допомагав контрабандистам

Ямпільське інформаційне агентство започатковує нову рубрику, яка покликана розповісти читачам подробиці гучних корупційних справ, які стались на Ямпільщині у недалекому минулому. На території району час від часу відбувались гучні затримання посадовців за звинуваченнями у отриманні хабарів, але мало кому відома подальша доля цих справ. Тож, не дивно, що з року в рік хабарників на Ямпільщині не стає менше, а окремі корупціонери продовжують займати високі посади.

Перша наша розповідь про людину, якій держава платила кошти за те, щоб той охороняв державний кордон України, але це не завадило йому перейти на іншу сторону і допомагати контрабандистам.  

В 2015 році Ямпільщину шокувала звістка про затримання начальника відділення дільничних інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Свеса», який начебто отримав матеріальну винагороду від контрабандистів. Як виявилось, через рік вина прикордонника була доведена в суді, але поплатився він за хабарництво лише 17 тисячами штрафу та звільненням.

Тож, до вашої уваги подробиці цього гучного процесу.

29 лютого 2016 року цю справу заслухали в суді, в ході процесу було встановлено, що начальник відділення дільничних інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Свеса» Сумського прикордонного загону, будучи працівником правоохоронного органу і службовою особою, на яку покладено обов’язки виконання організаційно-розпорядчих обов’язків, 22.03.2015 року в період часу з 14-00 год. по 16-00 год., перебуваючи в смт. Свеса, зловживаючи своїм службовим становищем, з метою особистого незаконного збагачення, отримав від третьої особи неправомірну вигоду у вигляді 200 літрів автомобільного бензину марки А-92 вартістю 3934,00 грн. за незаконне надання інформації про місце та час можливого незаконного перетину державного кордону України, переміщення через державний кордон України товарів народного вжитку поза встановленими пунктами пропуску та невжиття заходів адміністративного реагування за переміщення таких товарів через кордон.

Тоді ще до підготовчого судового засідання сторони подали до суду угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором та обвинуваченим. В судовому засіданні прикордонник повністю визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення та підтвердив обставини скоєння кримінального правопорушення, просив суд затвердити угоду про визнання винуватості, також пояснив, що розуміє наслідки укладання та затвердження угоди, вид та міру покарання, яка до нього буде застосована у разі затвердження угоди.

Суд дійшов висновку про можливість затвердження угоди про визнання винуватості між старшим групи прокурорів – заступником військового прокурора Сумського гарнізону та обвинуваченим і призначення обвинуваченому узгодженої сторонами міри покарання.

Вироком суду начальник відділення дільничних інспекторів прикордонної служби відділу прикордонної служби «Свеса» був визнаний винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.368 ч.1 КК України, йому призначили узгоджене сторонами покарання у виді штрафу в розмірі 1000 (тисячі) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 17000,00 грн. з позбавленням права обіймати посади у Державній прикордонній службі, пов’язані з охороною державного кордону України, строком на три роки.

3 thoughts on “Подробиці гучних корупційних скандалів на Ямпільщині: справа прикордонника, що допомагав контрабандистам

    1. А где фамилия имя фотография мы должны знать своих героев в лицо!

  1. Не смешите людей ! Нашли главного коррупционера на 4 тысячи гривен. Вы лучше пишите о тех, кто сидел/сидит в кабинетах органов местного самоуправления и имеют прямой доступ к бюджетным деньгам, и как они его распределяют и какие себе премии заработали за все годы. А пограничник доступа прямого к бюджету не имеет, и если бы он получал такие премии , как себе некоторые выписывали , может бы и ничего не взял .

Comments are closed.

error: Content is protected !!