Про це на своїй сторінці в Фейсбук написав директор Музею Трудове братство М.М. Неплюєва Валерій Авдасьов

“Я вже розповідав про нездійснений замисел М.М. Неплюєва і братчиків – воздвигнути у Воздвиженському великий храм. https://www.facebook.com/valery.avdasev/posts/2337707619684365

Днями вдалось віднайти пам’ятну мармурову дошку цього храму. На жаль пошкоджену. Вона лежала на поверхні землі за сотню кроків від мого садочку. Історія її побутування така. У 1957р. на фундаменті незбудованого храму почали будувати Будинок культури. У вівтарній частині храму знайшли цю мистецьки зроблену пам’ятну дошку. Зі слів очевидців, робочі відвезли її до хати тодішнього заступника голови колгоспу Івана А., який використовував плиту для господарських потреб. У дворі колишнього колгоспного начальника і була знайдена ця річ. Щиро дякую своєму доброму сусідові Роману Тетюрі.

Дошка є історичним раритетом. Вона має бути встановлена в публічному місці, як пам’ять про Трудове братство і його благородний замисел”, – пише історик.

3 thoughts on “У селі Воздвиженському знайдено унікальний артефакт

  1. побутових потреб)) вот он истинный представитель советчины))) и не зря совок закрыл братство. Людям, которые ахают за таким прошлым, кроме колбасы ничего не нужно. И то, что сейчас жить плохо, никак того не меняет)

      1. угу) просто людям невдомек, что нельзя оценивать прошедшее по нынешнему) если сейчас плохо, значит раньше было хорошо) логика)

Comments are closed.

error: Content is protected !!