На Ямпільщині проведуть вакцинацію диких тварин проти сказу

На території Ямпільської, Свеської та Дружбівської об’єднаних територіальних громад проводитися пероральна вакцинація диких м’ясоїдних тварин проти сказу

Про це Ямпіль.INFO повідомили в Ямпільському відділі Шосткинського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Сумській області

У вересні-жовтні 2021 року буде проводитися планова пероральна імунізація м’ясоїдних тварин (лисиць, вовків єнотовидних собак) проти сказу. Вакцинація на території Ямпільської, Свеської та Дружбівської об’єднаних територіальних громадбуде проводитися повітряним розподілом принад з вакциною за допомогою літаків.

Сказ – одна з найнебезпечніших вірусних хвороб, спільних для тварин та людей, за якою уражається центральна нервова система з ознаками поліенцефаломієліту, супроводжується паралічами і завжди закінчується смертю. Поширюють сказ у природі лисиці, вовки, єнотовидні собаки та бродячі тварини.

Складна епізоотична ситуація щодо сказу в Україні та Сумській області вимагає радикальних заходів, серед яких одне з основних місць займає пероральна імунізація диких м’ясоїдних, ефективність якої доведена як в експериментальних, так і в польових умовах. Тому, шановні жителі, коли ви побачите літак, який розкидає приманку з вакциною розміром із сірникову коробку, просимо, не хвилюватись – це лише здійснюється процес вакцинації диких м’ясоїдних тварин. Прохання не брати брикети в руки та не переносити з місця.

error: Content is protected !!