Ямпіль. Підсумки тижня: відмова від послуг «Агротеху», невідремонтовані дороги та візит очільника області

Добігає до завершення перший тиждень листопада. Для ямпільчан він ознаменувався черговими змінами в житлово-комунальному господарстві селища, а також візитом в Ямпіль голови Сумської обласної державної адміністрації.

Редакція Ямпіль.INFO спробувала проаналізувати найважливіші події тижня.

Чверть житлового фонду Ямполя повертається на обслуговування ТОВ «Водолій БС»

Співвласники п’яти багатоквартирних будинків селища прийняли рішення відмовитись від обслуговування шосткинським підприємством «Агротех», яке 1 вересня їм нав’язала селищна влада. Через два місяці – 1 січня 2022 року ці будинки повернуться на обслуговування ТОВ «Водолій БС».

Ще в чотирьох будинках зараз тривають збори мешканців, які також мають намір змінити обслуговуючу організацію. Якщо власники двох третин житлової площі цих будинків дадуть згоду, то приблизно 25% житлового фонду смт Ямпіль у першій декаді 2022 року будуть обслуговуватись ТОВ «Водолій БС».

Не виключено, що до цих 9 будинків приєднаються і інші багатоквартирні будинки, які незадоволені якістю обслуговування МПП «Агротех». Чи повторить «Агротех» долю ще одного шосткинського підприємства «Броус», яке також привела в Ямпіль нова влада, покаже час.

КП «Ямпільське» отримало керівника і приступило до вивозу сміття в Ямполі

Платіжки за послуги з вивозу твердих побутових відходів у листопаді ямпільчанам принесе вже нове підприємство – КП «Ямпільське», яке, після відмови ПП «Броус» обслуговувати Ямпіль, 26 жовтня створила Ямпільська селищна рада.

Згідно з рішенням Виконавчого комітету селищної ради, саме це підприємство з 1 листопада надає населенню послуги з вивозу твердих побутових відходів. На поточному тижні стало відомо, що нове підприємство очолив Небеський Ігор Михайлович, який добре відомий ямпільчанам за роботою в Державному реєстрі виборців.

Ремонт доріг на степненському та шатрищенському напрямку відкладається

Дорожні служби не змогли використати виділені на поточний рік 10 мільйонів 200 тисяч гривень на ремонт 1,5-кілометрової ділянки дороги між Білицею та Шатрищами. Через затягування тендерних процедур кошти направили на інші дороги області.

ДП «Дороги Сумщини» уклало договір з ПП «Шляховик Шостка» на ремонт дорогиО191802/Т-19-15/-Білиця-Степне загальною вартістю в 76,6 мільйона гривень, але на 2021 рік на проведення робіт заклали символічну суму в 39 тисяч гривень. Проведення робіт в наступному році залежить від фінансування. Те саме стосується і дороги О191805 Білиця -Антонівка – Івот – Коротченкове – Остроушки, де завершуються тендерні процедури на 124 мільйона гривень.

Візит очільника області

Голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький 4 листопада відвідав Ямпільську громаду. Очільник області побував в Ямпільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2, яка потрапила до програми «Велике будівництво» на наступний рік.

Побував Живицький і на аварійних дорогах громади. Зокрема, наО191802/Т-19-15/-Білиця-Степне та О191805 Білиця -Антонівка – Івот – Коротченкове – Остроушки.

1 thought on “Ямпіль. Підсумки тижня: відмова від послуг «Агротеху», невідремонтовані дороги та візит очільника області

Comments are closed.

error: Content is protected !!