За тиждень на Ямпільщині зафіксували 55 випадків COVID-19

Про це Ямпіль.INFO повідомила завідувач  Ямпільського  відділення    ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України»  Ганна Камчатна

Від початку пандемії всього підтверджених випадків захворювання на COVID-19  по нижчевказаних ОТГ    – 1501, з них 1398 осіб одужали,  73 особи продовжують хворіти, 30 осіб померли.

За період з 14.01.22р. по 20.01.22р.  зареєстровано 55 хворих на COVID-19 . Із них  по Ямпільській ОТГ 21 особа по Дружбівській ОТГ-19, по Свеській ОТГ- 15.

Минулого тижня  Державна установа «Сумський обласний  центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»  відправив на дослідження в м. Київ 30 зразків ПЛР-тесту з підтвердженим коронавірусом. У столиці  мали визначити який саме штам вірусу у зразках. За результатами дослідження  з 30 зразків у 25 підтвердили штам Омікрон, а у решти – штам Дельта.

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило перелік симптомів, характерних при зараженні штамом COVID-19 “Омікрон”. За даними МОЗ, найпоширенішими серед них є нежить та головний біль.

Перелік створили на основі звітів про підтверджені випадки нового штаму. Відтак, типовими симптомами “Омікрону” є:

           –  нежить (73%);

           –  головний біль (67,5%);

           –  втома (63,5);

           –  чхання (60%);

          –  біль у горлі (59,6%).

Водночас у МОЗ наголосили, що не виявили суттєвої відмінності ознак “Омікрону” від симптомів штаму “Дельта”.

Будьте здорові та бережіть здоров’я оточуючих!

error: Content is protected !!