Ямпіль. Підсумки тижня: ситуація на кордоні, День єдності, нове приміщення поліції в Свесі та відзначення річниці виводу військ з Афганістану

Добігає до завершення третій тиждень лютого, а значить саме час проаналізувати його головні новини.

Для ямпільчан цей тиждень запам’ятається великою кількістю масових заходів, що зовсім не характерно для зими.

Попри провокації з російської сторони, ситуація на прикордонній Ямпільщині залишається спокійною та контрольованою

Про це Ямпільському інформаційному агентству повідомив начальник другого відділу Шосткинського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Олександр Яловенко.

-Наші прикордонні служби несуть чергування, за доповідями – все без змін. Тож хвилюватися на даний час немає підстав, але потрібно бути готовим. Для цього у нас створені підрозділи територіальної оборони, які готові виконувати завдання, що визначені штабом.

Свеса отримує перші дивіденди від участі в програмі «Поліцейський офіцер громади»: триває ремонт у новому приміщенні опорного пункту, шерифи отримають службовий автомобіль

Про це Ямпільському інформаційному агентству розповів Свеський селищний голова Сергій Киркач

-Раніше дільничні громади розташовувались у приміщенні гуртожитку, яке на даний час знаходиться в аварійному стані. Було прийнято рішення розмістити поліцейську дільницю ближче до центра, щоб вони могли оперативно приймати рішення, як по громаді, так і по самому селищу. Зараз тут проводиться капітальний ремонт, як для поліцейської дільниці, так і для працівників селищної ради.

Головний архітектор області працює над проектом реставрації будинку Миколи Неплюєва у селі Воздвиженському

Про це Ямпільському інформаційному агентству розповів директор Музею Трудове Братство М.М. Неплюєва Валерій Авдасьов.

-У минулому році коштами мецената був зроблений звіт по реконструкції цієї будівлі, який містив всі необхідні розрахунки для його збереження. В цьому ж році, враховуючи попередній проект, починається розробка проекту реконструкції з елементами реставрації для того, щоб зробити у цьому будинку музей, а навколо – музейний комплекс: парк, Хом’якова гірка, ставки …  

На Ямпільщині вперше відзначили День єднання

В Ямпільській, Свеській та Дружбівській громадах 16 лютого відбулись масові заходи з нагоди нового державного свята, яке 14 лютого поточного року запровадив своїм указом президент Зеленський.

Зокрема, в Ямполі перед будівлею селищної ради відбувся невеликий мітинг з державною символікою.

Ветерани Афганістану здійснили традиційний об’їзд поховань бойових побратимів, що загинули під час бойових дій

Про це Ямпільському інформаційному агентству повідомив голова Ямпільської районної організації Спілки ветеранів Афганістану України Сергій Бордаченко.

-Ця традиція зародилась ще в 90-х роках. Раніше їздило, дійсно, набагато більше людей, бо в районі було до 100 учасників бойових дій в Афганістані. Багато людей повмирали, роз’їхались – зараз проживає близько 60. Хвороби, вік …, але ті, хто мають здоров’я намагаються підтримувати традицію і не забувати побратимів.

Дружбівські хокеїсти не змогли завоювати медалі Чемпіонату області з хокею

ХК «Дружба», який вдало пройшов груповий етап, не зміг подолати півфінальну стадію змагань та поступився у грі за третє місце.

В суботу дружбівчани зустрічались з ХК «Шостка» і поступились з рахунком 5:3, а в неділю наші хокеїсти програли ХК «Конотоп» (2:3). Найприкріше, що і «Шостку» і «Конотоп» дружківські хокеїсти вже вигравали цього року, але це було під час групового етапу.

error: Content is protected !!