Бій з окупантами на Сумщині закінчився: це була друга спроба прорвати кордон, – Живицький

Наступ російських окупантів вдалось зупинити на Сумщині. Вдруге спроба ворога прорвати кордон закінчилась невдачею.

Про це повідомив голова Сумської ОДА Дмитро Живицький під час телемарафону.

Він наголосив, що ворог уже другий день поспіль намагається прорвати кордон на Сумщині.

За словами Живицького, наразі ситуація стабільна – ворога вдалось вибити від українського кордону та не допустити прориву.

Той бій, який був на кордоні з фашистською Росією уже завершився. Це була друга спроба прорвати кордон на Сумщині. Перша була вчора – спроба заходу диверсійно-розслідувальної групи на нашу територію, теж були бої. На жаль, були втрати з нашої сторони. Сьогодні ситуація повторилась. Але сьогодні вони працювали більш потужно,
– зазначив Живицький.

Окупанти застосували потужну артилерією

Очільник наголосив, що росіяни сьогодні працювали під прикриттям артилерії, зокрема були артилерійські обстріли, обстріли з гранатометів, мінометів, були перестрілки зі стрілецької зброї.

Інформації щодо жертв наразі немає. На щастя, українські військові не зазнали втрат.

Ворог веде розвідку боєм

Однак, Живицький наголосив, що ці бої – це знак того, що Росія веде розвідку боєм і окупанти наразі намагаються прощупати оборонну здатність і проводять спроби прорвати точково кордон.

Зрозуміло, що далі руху у них не буде, але ворог намагається дестабілізувати ситуацію вздовж всього кордону. Сьогодні ранок почався з бомбардування Охтирської громади, серйозних ушкоджень зазнала цивільна інфраструктура.
– додав він.

error: Content is protected !!