Загроза на Сіверщині: обстріли на кордоні Чернігівської та Сумської областей

31 травня Оперативне командування “Північ” ЗСУ повідомило, що армія рф двічі обстріляла українські кордони у Чернігівській та Сумській областях. Інформацію оприлюднено на офіційній сторінці Facebook командування.

Протягом першої половини доби ворог завдав артилерійських ударів по наступним населеним пунктам:

  • біля села Фотовиж у Сумській області. Обстріл тривав 5 хвилин: почався о 9:10, завершився о 9:15. За цей час росіяни встигли здійснити 8 пострілів. Втрат серед військовослужбовців та мирних мешканців немає. Техніка також не постраждала;
  • село Леонівка у Чернігівській області. Відбулось 4 вибухи. Не зафіксовано поранених та втрат техніки серед захисників кордону. Також не надходило інформації про постраждалих серед цивільного населення та руйнувань інфраструктури.

Як пише Спецкор , відстань між обстріляними населеними пунктами – біля 100 км по прямій і біля 140 км – по кордону. Сьогоднішні, та й усі попередні, удари рф спрямовані на те, щоб утримувати українських військових на розтягнутій кількасоткілометровій ділянці кордону і не дати їм рушити на підтримку на схід.

Зазначимо, напередодні 30 травня ДПСУ зафіксувала обстріли Сумщини особливими артилерійськими снарядами – снарядами з флешетами. Флешети – маленькі сталеві гвіздки, які розлітаються на великі відстані і можуть поранити або убити багатьох людей навколо епіцентру вибуху.

Снаряди з флешетами прилетіли з боку російського населеного пункту Тьоткіно у бік Шосткінського району Сумщини. Сталеві стержні пробили стіни та покрівлі житлових та адміністративних будинків.

Інші два обстріли з боку Тьоткіно відбулись без використання снарядів з флешетами.

Крім того стріляли з боку ще двох російських сіл:

  • з боку села Понури – 5 мінометних пострілів;
  • з боку села Гуєво – 6 пострілів з РСЗО.

Тьоткіно та Гуєво – населені пункти, розташовані у Курській області (Понури – Білгородська).

https://i.stopcor.org/gallery/2022/5/31/screenshot7.jpg

Саме у цій області рф продовжують заявляти, що ЗСУ обстрілює їхні населені пункти, між тим вагомих доказів цього не надають. Однак, під приводом цих ніби то обстрілів у Курську область перекидають живу силу і техніку армії рф, а також будують фортифікаційні укріплення.

Нагадуємо, Олексій Данілов, секретар РНБО, розповів, що напередодні війни білоруські прикордонники обіцяли, що чужа армія не буде перетинати українсько-російський кордон. Між тим напад армії рф з півночі на Київщину демонструє, наскільки можна довіряти тому, що говорять представники білоруської влади.

error: Content is protected !!