🔴 Віктор Губенко: хотілось би, щоб кожна публічна особа, яка є лідером суспільної думки, визначила, хто для України і неї особисто є Андрій Деркач

Голова Шосткинської районної державної адміністрації Віктор Губенко закликав людей з оточення народного депутата Андрія Деркача публічно озвучити позицію щодо нардепа, якого Служба безпеки України звинуватила в державній зраді.

– Всі ми розуміємо і відчуваємо, що йде війна, гинуть наші хлопці, майже кожного тижня ховаємо хлопців-захисників з Шосткинського району. В цьому відношенні ми повинні чітко розуміти, хто є хто. Слідство встановило причетність Андрія Деркача до державної зради і до сприяння ворогу у захваті України. Якщо Служба безпеки України офіційно оприлюднила цю інформацію, то вона вже опрацьована і є докази, які є неспростовними. Тим паче, що є свідчення певних осіб, які також погодились на співпрацю зі слідством.

Служба безпеки України, мабуть, оприлюднила ці факти, щоб ми також розуміли, хто є хто. А особливо, якщо ми говоримо про людину, яка протягом останніх двадцяти років обиралась по нашому округу народним депутатом, яка має певний і кадровий вплив, і авторитетний вплив, є люди, які віддавали за неї свої голоси, всі вони мають розуміти хто є хто. На сьогоднішній день для мене все чітко зрозуміло, є людина – зрадник. Є людина, яка обиралась народним депутатом. Ця людина, якщо хоче виступити на свій захист, то ми повинні хоча б знати, де вона знаходиться. Якщо вона вважає себе невинуватою, то має, як мінімум, прибути в Україну і захистити себе в суді.

У першу чергу Віктор Губенко звернувся до депутатського корпусу партії «Наш край», яку на місцеві вибори вів особисто Деркач.

-Ми розуміємо, що був час, коли формувалась партія «Наш край» в Сумській області. Тоді публічно заявлялось, що її лідером є Андрій Деркач. Це не лише наш виборчий округ, а вся Сумська область: від півдня до півночі. Є люди, які мали, можливо, певні інтереси і певну політичну належність.

Але ми сьогодні не будемо стверджувати, що всі партійці, чи всі народні обранці від «Нашого краю» є зрадниками, причетними і поплічниками народного депутата. Такого говорити не можна, бо це все не доведено. Тим не менш, говорити про його безпосередній імовірний вплив можна. Тому мені особисто, як громадянину, як депутату, як голові військової адміністрації хотілось би, щоб кожна публічна особа, яка є лідером суспільної думки, визначила, хто для України і неї особисто є Андрій Деркач.

Чекати, коли це буде доведено в суді? Під час мирного життя це, напевно, було б правильно. Але під час війни ми повинні розуміти, хто знаходиться поруч. Хто є твоїм побратимом, а хто є прибічником «руського мира».

Я вважаю, що це має бути публічне звернення, в ідеалі це має бути відео-звернення своєї позиції. Звичайно, що було б непогано, якби це було рішення всього депутатського корпусу партії «Наш край». Навіть, якщо сьогодні в районній раді не сформована фракція «Нашого краю», якщо немає партійних людей. Тим не менш, стосовно особистості Андрія Деркача я вважаю, що кожна людина може висловити свою позицію. Позицію стосовно того, хто він є. Якщо він для них залишається авторитетом і вони готові сприяти у його подальшій роботі, це одне питання, якщо вони його вважають зрадником, то про це потрібно чітко говорити.

Звичайно, що при певних обставинах, можливо, цю людину буде виправдано, але ми маємо розуміти, що сьогодні йде війна, маємо усвідомлювати, які можуть бути наслідки, коли ми не визначаємо, хто у нас є ворог. Ми маємо розуміти, з ким ми воюємо.

Як на мене, буде дуже важко пояснити матерям, діти яких загинули захищаючи Україну, що ми будемо визначатися щодо Андрія Деркача пізніше. Можливо, хтось скаже, що це політичний аспект, який зараз хтось хоче використати. Але, як на мене, тут немає політики. На сесії я сказав, що мені б дуже хотілося, щоб ця війна обійшлась без політики. Але війна та державний переворот, який планувався – це все для того, щоб змінити політичний устрій України. І, на жаль, саме людина-політик стала зрадником. Як до цього маємо ми ставитись – посадовці, депутати? Якщо ми його обирали, то маємо висказати свою думку. Для мене це важливо.

Якщо хтось вважає, що у нас є час зачекати, то я говорю, що це самовиправдовування, яке нам не пробачать у цей час.

Нам не вдалось взяти коментар у представників депутатського корпусу «Нашого краю», але під час сесії Шосткинської районної ради свою позицію висловив Володимир Пугач, який обирався від цієї політичної сили.

-Ви маєте постанову, чи рішення суду, що він ворог, що він колаборант, що він зрадник? Я не проти, якщо це буде прийнято законно, я перший напишу заяву. Давайте дочекаємося офіційних документів, – зазначив Володимир Пугач.

Віктор Губенко прокоментував і таку позицію партійців «Нашого краю», яку, до речі, можна почути дуже часто.

Я поважаю думку Володимира Миколайовича, як депутата, але не погоджуюсь з його позицією. Це дорого коштує нам, адже це перш за все життя людей. Ми нарікаємо на небезпеку наш  регіон, коли просто зволікаємо з прийняттям певних рішень. У війну ми повинні приймати виважені рішення чітко і без компромісів.

Під час Другої світової  війни зі зрадниками всі знають, як вчиняли. Ніхто особливого слідства не вів, якщо розуміли, що зрадник – ставили до стінки. Сьогодні ми стали найбільш гуманною державою, але чим воно нам вилилось – зрада Януковича, втрати території і, в кінці кінців, війна.

1 thought on “🔴 Віктор Губенко: хотілось би, щоб кожна публічна особа, яка є лідером суспільної думки, визначила, хто для України і неї особисто є Андрій Деркач

  1. Що тут не ясно . Він був їм всім . Тепер вони чакають , що буде далі . За які гроші при владі ? Правильно , А Деркача .

Comments are closed.

error: Content is protected !!