🔥 🔥 🔥 Затримали двох зрадників, які збирали дані про дислокацію українських військових на території Шосткинського району

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури 29 липня 2022 року затримано 2 чоловіків за підозрою в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України), – інформує Прокуратура Сумської області

За даними слідства, чоловіки були залучені представником збройних сил російської федерації до конфіденційного співробітництва з метою отримання розвідувальних даних щодо місць дислокації військових підрозділів Збройних Сил України та інших військових формувань, кількості їх особового складу, місць дислокації, а також кількості їх військової техніки та її переміщення на території м. Шостка та Шосткинського району Сумської області. Зібрані фото та відео чоловіки відправляли своєму куратору за допомогою одного з месенджерів.

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання затриманих виявлено та вилучено мобільні телефони та банківські картки, на які вони отримували винагороду за передачу даних.

Наразі чоловікам вже повідомлено про підозру, за клопотанням слідчого та прокурора рішенням суду їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України в Сумській області за оперативного супроводу Управління Служби безпеки України в Вінницькій області під процесуальним керівництвом прокуратури.

error: Content is protected !!