🔴 За тиждень на Ямпільщині на COVID-19 захворіло 57 людей, у 58 виявили ГРВІ

Про це Ямпіль.INFO повідомила завідувач  Ямпільського  відділення    ДУ «Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб  МОЗ України»  Ганна Камчатна 

За тиждень  інфекційна захворюваність   по Ямпільській, Свеській  селищній  раді   та Дружбівській міській  раді зареєстрована: 

1 випадок бореліозу серед дорослого населення (с. Паліївка);

1 випадок туберкульозу (не бактеріовиділювач) серед дорослого населення (с. Микитівка);

захворюваність на СОVID-19  збільшилась в 1,8 рази в порівнянні з минулим тижнем. Захворіло 57  осіб, в т.ч.  серед дитячого населення -38, з них 3 особи знаходяться на стаціонарному лікуванні.  Захворюваність відмічалась по:

  –  смт. Ямпіль – 16 випадків (в т.ч. 4 дітей);

 –  с. Усок – 1 випадок;

  –  смт Свеса- 21 випадок (в т.ч. 2 дитини);

 – с. Княжичи – 1випадок;

 – с. Микитівка – 1 випадок;

  – с. Мар-Буда – 1випадок;

 – с. Орлівка – 1випадок (в т.ч. дитина);

   –  м. Дружба- 15 випадків (в т.ч. 6 дітей).

  –   на  гострі респіраторні вірусні інфекції  захворіло 58 осіб, в т.ч.  серед дитячого населення -25. Госпіталізована 1 дитина. 

В епідемічному сезоні 2021-2022 років продовжувала тривати пандемія гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. В Україні протягом минулого сезону зареєстровано 5,9 млн. випадків захворювань на грип та ГРВІ (включно з COVID-19). По медичну допомогу з приводу захворювання на респіраторну групу інфекцій звернулось 15,5% населення країни.

В сезоні 2022-2023 років передбачається одночасна циркуляція вірусів грипу та коронавірусу SARS-CoV-2, що і визначатиме активність епідемічного процесу. Найкращою профілактикою грипу та COVID-19 (належить до категорії ГРВІ) є вакцинація. Обидва щеплення належать до рекомендованих. Також памʼятайте, що лікувати вірусні захворювання антибіотиками — хибне до затверджених протоколів лікування. 

Результати вимірів радіаційного стану :      

Щоденно тричі на день фахівцями Ямпільського відділення ДУ «Сумський ОЦКПХ МОЗ» проводяться виміри радіаційного фону в смт Ямпіль. За період з 23.09.2022р. по 29.09.2022р. фонові показники  складають 0, 10 – 0,15   мкЗв\ год, що є фоновими для області. Загрози для жителів нашого регіону немає. 

Питна  вода  відповідає вимогам  Державних санітарних   норм  та правил    «Гігієнічні вимоги до питної води, призначені до споживання людиною » ДСаНПіН 2.2.4- 171-10. 

error: Content is protected !!