🔴 📸 «Віддав життя за Україну»: Глухів прощався з відомим різьблярем Ігорем Білевичем

Глухівчанин Ігор Білевич загинув 29 вересня на Донеччині. Життя військовослужбовця обірвалось біля населеного пункту Ямпіль, який він разом з побратимами звільняв від російської окупації.

Глухівський міський голова Надія Вайло зазначає, що Ігор Білевич був непересічним мешканцем міста і зробив великий внесок в його розвиток. Глухівчани навіть думають над тим, щоб назвати одну з вулиць в його честь.

-Ігор був знатним різьблярем, за його сприяння проходив Всеукраїнський фестиваль, є його скульптури, які зараз стоять у парках. Напевно, немає жодної родини, у якої не було б хоча б якогось виробу Ігоря, чи то ложка, чи шухлядка. Він був не просто вчителем, він приймав участь в ярмарках, всіх заходах, які проводились на території Глухівської громади. Це була публічна особистість, справжній українець. + 1:10-1:20 Пройде час і ми обов’язково якусь вулицю назвемо його ім’ям, бо він того заслуговує.

А ще Ігор Білевич займався вихованням підростаючого покоління, був доцентом Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка, – розповідає ректор навчального закладу Олександр Курок.

Він пройшов шлях від асистента до доцента кафедри, відкрив власну школу, має багато вихованців, які становились призерами Всеукраїнських олімпіад. Присвятив своє життя мирному фаху навчання дітей та студентів, але внутрішнє його переконання було таким, що треба йти захищати Батьківщину. В 2015 році, і в цьому році у лютому місяці він добровільно пішов до лав Збройних сил України.

Попрощатись з Ігорем прибули представники його військової частини. Військові говорять, що важливо підтримати родину героя у таку важку хвилину.

– Головна наша місія від командування показати родині, що вона не залишилась на одинці з болем від втрати. Така підтримка необхідна родині в першу чергу. І ми, звичайно, підставимо плече у будь-який час.

Було на церемонії і багато пересічних глухівчан. Жителі міста проводжали загиблого військового на колінах.

Нашого глухівчанина прийшли провести у останній путь, – розповідає мешканка Глухова Валентина Олексіївна. – Ми не могли залишитись осторонь. Це люди, які дають нам можливість спокійно спати, а самі гинуть за нас. Наші вороги вбивають найкращих людей, а він був людиною знаменитою у нашому місті.

Поховали Ігоря Білевича на Вознесенському кладовищі.

Поховання Ігоря Білевича Глухів 1

Поховання Ігоря Білевича Глухів 2

Поховання Ігоря Білевича Глухів 3

Поховання Ігоря Білевича Глухів 4

Поховання Ігоря Білевича Глухів 5

Поховання Ігоря Білевича Глухів 6

Поховання Ігоря Білевича Глухів 7

Поховання Ігоря Білевича Глухів 8

Поховання Ігоря Білевича Глухів 9

Поховання Ігоря Білевича Глухів 10

error: Content is protected !!