🔴 📸 Ямпіль оплакує загиблого танкіста Ігоря Харченка

Сьогодні в Ямполі попрощались з тридцятирічним українським військовослужбовцем Ігорем Харченком, який загинув при звільненні Херсонщини. За традицією ямпільчани проводжали загиблого героя на колінах.

Як розповідає начальник другого відділу Шосткинського Центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Яловенко, Ігор був мужнім воїном з великим бойовим досвідом. Наш земляк воював за Україну ще з 2014 року, мав бойові нагороди.

-Сьогодні в останню путь ми проводжали Харченка Ігоря Петровича, який захищав нас на Херсонщині. Загинув 15 жовтня 2022 року. Головний сержант Харченко Ігор Петрович був командиром танку танкового батальйону. Загинув за свободу та незалежність нашої держави.

Проститись з Ігорем Харченком прийшло багато людей. Жителька Прудищ Тамара розповідає, що рідні довго шукали військового, який рахувався зниклим безвісти. Лише днями стало відомо, що Ігор загинув.

-Хороший був хлопець. Нікого не ображав, наскільки я знаю, вдома завжди допомагав. Хороше було дитя, спокійне. Ой довго його шукали, у мене невістка працює в школі завучем, це її був перший клас. Як він ходив у школу, то вона була його класним керівником. Довго-довго його шукали.

Благочинний Кролевецького благочиння отець Ігор зазначає, що Ігор Харченко є справжнім героєм, адже віддав життя за ближніх.

-Сьогодні ми провесли в останню дорогу воїна-захисника України, героя Ігоря. Провели рідні, друзі, знайомі, побратими, бо, як говорить Господь, немає більшої любові за того, хто життя віддасть за друзів своїх. Коли настала біда, він полишив домашній затишок, родину, пішов на фронт, щоб захистити нас, щоб це зло не ширилось.

Це вже сьомий військовий з Ямпільської громади, який загинув на російсько-українській війні. 

Олексій Павленко, Сергій Одарченко, Олександр Соломко

Ігор Харченко 1
Ігор Харченко 2
Ігор Харченко 3
Ігор Харченко 4
Ігор Харченко 6
Ігор Харченко 7
Ігор Харченко 8
Ігор Харченко 9
Ігор Харченко 10

error: Content is protected !!