10 вересня в Тетерівському лісгоспі, що на Київщині, відбувся ХVІ Всеукраїнський чемпіонат вальників лісу. За звання кращого вальника лісу змагалися вітчизняні лісоруби.
Від Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства за звання кращого вальника боровся Олександр Сидоренко зі Свеського лісгоспу по основній групі та юніор Дмитро Галат з Тростянецького лісгоспу – переможець цьогорічних обласних змагань вальників лісу.
Олександр Сидоренко неодноразово гідно представляв Сумщину на теренах держави та захищав її честь на Міжнародній арені. Зокрема представляючи Україну в Міжнародних змаганнях серед вальників лісу у 2006 році по категорії юніорів Олександр Сидоренко зайняв ІІІ місце. На Всеукраїнських змаганнях у 2011 та 2012 році по основній групі Олександр був першим.
На цьогорічних Всеукраїнських змаганнях вальників лісу Олександр Сидоренко зайняв ІІ місце. Разом з визнанням він отримав грошову винагороду в розмірі 50 тис.грн. Не відстав від Олександра Сидоренка і Дмитро Галат, за підсумками змагань він також посів ІІ місце.
«Майстерність приходить з практикою, – ділиться досвідом Олександр Сидоренко, – валка лісу – це моя робота, але змагання – це вже інший рівень, тут необхідна додаткова майстерність, для удосконалення якої необхідно постійно тренуватися, не зупинятися на досягнутому, а для цього треба головне – любити свою справу».

error: Content is protected !!