<strong>Відділ освіти запустив процедуру реорганізації шкіл у Воздвиженському, Степному, Імшані та Шатрищах у 9-ти класні філії</strong>

Громадське обговорення реорганізації навчальних закладів триватиме протягом календарного року, після чого рішення прийматиме власник шкіл – Ямпільська селищна рада

Повідомлення про початок громадського обговорення реорганізації Воздиженського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ, Степненського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ, Шатрищенського НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ та Імшанської ЗОШ І-ІІІ ступенів опублікував сьогодні Відділ освіти, молоді та спорту Ямпільської селищної ради. У оголошенні вказано, що з 709 школярів Ямпільської громади 239 навчається в Ямпільській ЗОШ І-ІІІ ст. №1, 290 в Ямпільській ЗОШ І-ІІІ ст. №2, 58 в Шатрищенському НВК, 39 у Воздвиженському НВК, 25 в Степненському НВК, 36 в Імшанській ЗОШ та 22 в Усоцькій філії.  

«Воздвиженський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Ямпільської селищної ради Сумської області розташований у с. Воздвиженське. Приміщення закладу введено в експлуатацію у 1972 році, розраховане на 530 місць. У школі є лише 5 повних класів із наповнюваністю по 5 учнів у 1, 2, 4 класах та по 8 учнів у 5 і 9 класах. У 8 та 11 класах навчається по 4 учнів. У школі зовсім відсутні 3, 6, 7 та 10 класи.

Степненський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа   І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Ямпільської селищної ради Сумської області розташований у с. Степне. Приміщення закладу введено в експлуатацію у 1978 році, розраховане на 390 місць. У школі тільки один повний клас (5 учнів). У інших класах навчається від 1 до 3 учнів. 6 клас взагалі відсутній.

Шатрищенський навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад Ямпільської селищної ради Сумської області розташований у с. Шатрище. Приміщення закладу введено в експлуатацію у 1973 році, розраховане на 530 місць. У школі є 7 повних класів. У 3 класі навчається 4 учні, у 7 класі – 3 та у 10 класі – 4. Зовсім відсутній 11 клас.

Імшанська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Ямпільської селищної ради Сумської області розташована в с. Імшана. Приміщення закладу введено в експлуатацію у 1976 році, розраховане на 156 місць.У школі є лише 4 повні класи з наповнюваністю по 5 учнів у кожному. У 2, 3, 9, 10 та 11 класах навчається від 2 до 4 учнів. Зовсім відсутні 1 та 4 класи», – зазначається у повідомленні.

Відділ освіти, молоді та спорту робить висновок, що «єдиним оптимальним завданням у вирішенні проблеми є реорганізація закладів загальної середньої освіти (утворення філій) та організація підвезення учнів до опорного закладу – Ямпільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2». Учнів планується підвозити до опорного закладу шкільними автобусами.

error: Content is protected !!