🔴 Національна служба охорони здоров’я на 30% зменшила фінансування Ямпільської лікарні, – головний лікар

За словами головного лікаря КНП «Ямпільська лікарня» Вадима Бойчуня, в 2023 році фінансування закладу від Національної служби охорони здоров’я зменшено приблизно на 30%

«Ми плануємо отримати орієнтовно 26 мільйонів від НСЗУ, 1 мільйон 400 тис. – від платних послуг та 6 мільйонів гривень – інші надходження, у тому числі і від селищної ради», – зазначив головний лікар.

Левова частка витрат лікарні в 2023 році становитимуть видатки на виплату заробітної плати.  

«85% витрат – це заробітна плата, 15% – поточні видатки. Капітальні тільки одні – це придбання дизель-генератора», – говорить Вадим Бойчунь.

Частину видатків лікарні буде профінансовано за рахунок бюджету Ямпільської селищної ради, якій належить заклад. За словами селищного голови Ольги Губар, на останній сесії лікарні виділені додаткові кошти.

«Ми виділяємо 876,9 тисяч гривень на виплату заробітної плати та 450 тисяч – на придбання дизель-генератора. Він вже встановлений, але за нього ми ще не встигли розрахуватись», – говорить Ольга Губар.   

2 thoughts on “🔴 Національна служба охорони здоров’я на 30% зменшила фінансування Ямпільської лікарні, – головний лікар

  1. Все правильно. Куди там кошти виділяти, якщо професійність нульова. Ніякої зацікавленості щоб вилікувати пацієнта немає, відбувають зарплату і все.

  2. Національна служба здоров’я України нічого нікому не зменшує і не збільшує! Договори на Пакети медичних послуг на 2023 рік заключалися ВИКЛЮЧНО за результатами роботи закладу в 2022 році! ( бралися січень, серпень, вересень місяці) за показниками (існують критерії оцінки кількості та якості). Тому, якщо сума коштів зменшена, то це питання ДО ГОЛОВНОГО ЛІКАРЯ !, а не до НСЗУ.
    Не виключено, що господарська діяльність закладу дійде точки, за народною приказкою ” закінчуй дочко торгувати, немає чим здачі давати”…

Comments are closed.

error: Content is protected !!