Серед численного модельного ряду навантажувачів зробити вибір для конкретного цільового призначення завдання нескладне. Але часто постає питання про економічність його використання. Тому перед придбанням того чи іншого виду вантажної техніки SSK слід звернути увагу на деякі моменти.

y09hYrr1iciMHk7nilVY3nehWxJl_fSnTUtxxUOCxDxUyoYZKkqL-4KZTm89jBCsQgqyr6JcazugnzuWrXymMty_BPu_cXgDc09mL0x0MKmoDocfqC7N09T_uEgfc0N8GVWjpjlhK809GxfBkvvuooM

Типи та особливості навантажувачів

Залежно від виду джерела живлення навантажувальні агрегати поділяють на:

  • електронавантажувачі, що працюють від акумуляторної батареї;
  • автоматичні навантажувачі, що функціонують на бензинових, дизельних, газових або гібридних двигунах внутрішнього згоряння.

Діяльність обох версій залежить від акумуляторних батарей (АКБ), без яких повноцінна робота спецтехніки неможлива.

Характеристики та відмінності АКБ

Розглядаючи специфіку акумуляторних батарей у вантажних агрегатах, слід сказати, що пускові батареї ставляться переважно на техніку з ДВС. Тягові ж АКБ класифікують за трьома категоріями:

  • лужні. Термін їх експлуатації складає близько 4 років, цикл “заряд-розряд” – менш як 1000 разів;
  • свинцево-кислотні. Вони мають місткість у 2 рази вищу за лужні, з можливістю 1500 циклів “заряд-розряд”;
  • літій – іонні, зі здатністю від 3 до 5 тисяч циклів “заряд-розряд”.

Зараз потреби навантажувачів загалом прийнятно задовольняти свинцево-кислотним АКБ. Але реально порівнявши їх характеристики, слід відзначити перевагу літій-іонних (Li-ion) акумуляторів. Вони являють реальну альтернативу першим версіям, та особливо актуальні для підприємств із високою продуктивністю, які працюють у режимі 24\7. Враховуючи їх підвищену продуктивність літієво-іонні навантажувачі представляють більш вигідне економічне рішення для бізнесу.

Вигоди Li-on навантажувачів

Літій-іонні АКБ для навантажувачів мають величезну перевагу в порівнянні зі свинцево-кислотними акумуляторами. Але питання, чи зможуть вони виправдати пристойну цінову різницю покупки? Факторами на користь літієво-іонних навантажувачів стають:

  1. Економія фінансів на додаткове обладнання, витрат на робітників та мінімізація часу простою.
  2. Більший тривалий термін експлуатації. Час роботи свинцево-кислотних “колег” у 3-4 рази нижче.
  3. Досить висока продуктивність, що підтримує найбільшу результативність роботи агрегата навіть у кінці зміни.
  4. Не потребує заміни батареї, оскільки швидке заряджання гарантує безперебійну роботу від одного акумулятора. Тому немає потреби в обслуговуванні запчастин та закупці нових.
  5. Не вимагає доливання та перевірки електроліту.
  6. Відсутність газу дозволяє уникнути витрат на акумуляторне приміщення, спецобладнання та вентиляційну систему.
  7. Вмонтована інтелектуальна система захисту автоматично виключає повну розрядку АКБ та контролює заряд, напругу, температурний режим й виключає помилки додатків.

Додаткові нюанси

Літієво-іонні навантажувачі, окрім своєї економічності, не створюють загрози для навколишнього середовища. Вони максимально безпечні через можливість відсутності вибуху газу та кислоти, яка може пролитися. А мінімальні вуглецеві випаровування значно знижують споживання енергії.

error: Content is protected !!