Символи слотів: види та особливості

Сучасні слоти передбачають власний набір символів Символ – це картинка, яка займає комірку барабана. Вони можуть бути різними: як казкових героїв, зображення фруктів, ігрових карт, букв, чисел тощо. Зовнішній вигляд залежить від фантазії розробника.

Типи символів у слотах ігрових клубів

Розрізняють кілька видів символів:

  1. Стандартні прості символи формують комбінації виплат.
  2. Дикі. Категорія спеціальних символів, які можуть замінювати будь-які стандартні зображення, створюючи виграшну комбінацію.
  3. Численні. Перебуваючи на лінії, що зіграла, множить виграш на задану кількість разів.
  4. Розкид. Щоразу, коли символ виявляється на барабані геймер гарантовано отримує винагороду, незалежно від того, де він знаходиться.

Виконавши у віп казино вхід і відкривши будь-який ігровий автомат, можна зрозуміти, що стандартні символи відображають основну тематику слота. Деякі зображення вже стали класичними та використовуються незалежно від сюжету конкретної моделі.

Існує незліченна кількість, але все ж таки вони приблизно однакові. Класичні:

  • Номінали гральних карт: J, Q, K, A, 9 та 10;
  • масти карт: трефи, бубни, хробаки, піки;
  • фрукти та ягоди;
  • BAR: одинарний, подвійний, потрійний;
  • коштовності;
  • традиційні картинки: зірочки, дзвіночки, сімки та інше.

Єдина їхня роль у грі – формування ліній виплат.

Спеціальні символи

Очікування кожного гемблера – поява на барабані особливих символів. Важливо знати, у чому їхня різниця. Випадання комбінації таких зображень разом із стандартними можуть активувати додаткові функції, що збільшують виплати. Чим більше спеціальних символів, тим цікавіша гра.

Основні види:

  1. Wild (Дікий, Вайлд). Замінює зображення. Здатний самостійно формувати лінії. Деякі виробники замінюють ним Скаттер або бонусний символ.
  2. Scatter (Скаттер). Він ніяк не пов’язаний із активними лініями виплат. З’являючись у будь-якому куточку екрана, Скаттер приносить виграш. Коли випадає кілька символів Скаттер, запускається серія фріспінів (безкоштовних обертань).
  3. Джокер. Виконує кілька функцій: може відкривати фріспіни й замінювати собою символи.
  4. Bonus (бонусний). Відкриває призові раунди.
  5. Jackpot (Джекпот). Зазвичай присутній у прогресивних слотах. Деякі моделі апаратів дозволяють зірвати джекпот, якщо символ збереться в кількості 5 штук на центральному барабані. В інших розробках символ Джекпота з’являється лише у бонусних раундах.
  6. Giant Symbols (гігантський символ). Різновид стандартного символу, який відрізняється великим розміром. Займають кластери 2х2, 3х3, 4х4, 5х5. Кожен кластер сприймається як окремий елемент.
  7. Multipliers (множники). Символ множить винагороду в кілька разів. На символах вказані коефіцієнти від х2 до х4. Чимало часто виявляється варіацією Джокера.

Наявність та види спецсимволів впливають на популярність автоматів.

error: Content is protected !!