За вимогами Кабміну одинадцять районів Сумщини можуть отримати по 5 км відремонтованої дороги, ще сім районів – жодного

Вже три роки поспіль на дорозі місцевого значення Ямпіль-Свеса проводяться роботи по укладці нового суцільного асфальтного покриття, але в цьому році Ямпільський район ризикує залишитись без фінансування з Державного дорожнього фонду.

Ще два тижні тому інспектор ДП «Дороги Сумщини» Микола Іллющенко повідомив, що за його інформацією, в 2020 році на поточний середній ремонт дороги Ямпіль – Свеса буде виділено 10 мільйонів 850 тисяч гривень. Але сьогодні стало відомо, що обіцяного фінансування Ямпільський район може не дочекатися.

Річ у тім, що на нараді, яка відбулась 21.01.2020 під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука, було доручено здійснювати ремонтно-будівельні роботи лише на ділянках автомобільних доріг протяжністю від 5 кілометрів, відмовившись від практики ремонту невеликих окремих ділянок. За такого підходу, ремонти доріг в 2020 році можливі лише в 11 з 18 районів Сумської області.

-Виходячи з вартості проведення поточного середнього ремонту одного кілометра автомобільної дороги орієнтовно в сумі 8 млн гривень, з 18 районів, з урахуванням мінімальної протяжності об’єкта ремонту від 5 кілометрів, ремонтні роботи будуть виконуватися лише в 11 районах, – зазначив начальник управління інфраструктури Сумської ОДА Володимир Дудченко. -На сьогодні управлінням інфраструктури облдержадміністрації визначено 23 об’єкти, де аварійні ділянки дороги розмірами менше 5 кілометрів, що, на думку Уряду, не потребують ремонту, але стан їх вкрай незадовільний. Ми підготували відповідне звернення до Уряду, тому що першочергово необхідно забезпечити приведення всієї мережі автомобільних доріг місцевого значення до мінімально допустимих показників безпеки дорожнього руху з урахуванням потреб спеціалізованих служб та шкільних автобусів.

Якщо Уряд не погодиться на таку пропозицію, то без поточного середнього ремонту доріг місцевого значення залишиться 7 районів Сумської області. З огляду на те, що останніми роками Ямпільський район фінансувався в рази менше за сусідні, то він має всі шанси опинитись серед них.  

error: Content is protected !!