🔴 📺 Як після реконструкції зміниться ямпільський Меморіал загиблим у Другій світовій війні

Пам’ятник позбудеться радянської символіки, а таблички з прізвищами загиблих будуть перекладені на українську мову

Про це Ямпільському інформаційному агенству повідомила селищний голова Ольга Губар

«Реконструкція пам’ятників Ямпільською громадою була запланована ще в довоєнний час. Ми планували це зробити шляхом проведення капітальних ремонтів, для того, щоб не повертатись до цього питання найближчим часом. В минулому році ми розпочали таку реконструкцію пам’ятників, які знаходяться в центрі Ямполя. Зокрема, ми капітально відремонтували один з пам’ятників цього ансамблю  і відновили його таким, як він був у первинному вигляді», – зазначає селищний голова.

Роботи з реконструкції другого пам’ятника розпочались 10 квітня. Планується, що в ході реконструкції з нього буде демонтований так званий «орден Великої Вітчизняної війни».

«Враховуючи те, що в нас йде війна, у нас відбудеться не тільки реконструкція пам’ятника, а й демонтаж ордену із радянською символікою, який знаходиться на його верхівці. Реконструкція будь-якого пам’ятника йде через погодження із управлінням культури обласної адміністрації – наші пропозиції відділ культури туди направляє для узгодження. Плануємо в найкоротший термін відновити цей пам’ятник для того, щоб центр нашого Ямполя виглядав привабливо, і для того, щоб пам’ять про людей, які свого часу поклали життя за незалежність нашої України, залишилася в наших серцях», – говорить Ольга Губар.

За словами селищного голови, таблички з іменами загиблих воїнів будуть відреставровані і перекладені українською мовою.

error: Content is protected !!