Авіаудари по Ямпільській та Березівській громадах. Що розповідають очевидці?

17 квітня близько двадцятої вечора російські військові скинули керовані авіаційні бомби на села Рождественське Ямпільської громади та Іващенкове Березівської громади.

В результаті першого авіаудару було знищено будівлю, де вироблялись плетені забори з ліщини, – розповідає працівник підприємства Анатолій Бородін. За словами чоловіка, на цьому напівкустарному виробництві працювало четверо людей, які ледь встигли завершити зміну.

«Ущент був зруйнований сарай, де у нас було своє місцеве виробництво з виготовлення плетених парканів з ліщини. Ми вже роз’їхались, коли прогримів вибух, а коли повернулись, то побачили лише залишки будівлі»

Володимир Швець розповідає, що він є єдиним мешканцем Рождественського, сюди він переїхав два роки тому. Тепер у селі залишився лише його будинок.

«У цьому селі не було жодного військового. Я один тут живу, тут тільки мій будинок, а всі інші люди виїхали, більше нікого немає».

У цей же час росіяни вдарили і по об’єкту цивільної інфраструктури в селі Іващенковому, це приблизно за 7 кілометрів від Рождественського. Жителька села Світлана Гонда розповідає, що вибух стався за сто метрів від її будинку.

«Я почула сигнал тривоги на мобільному телефоні, вийшла на ганок і побачила, як воно летіло. Не встигла навіть у хату забігти, як пролунав вибух. Від нього у нас шість вікон повипадало».

Сусід Світлани Сергій розповідає, що в момент удару знаходився на городі. Від потужного вибуху чоловік ледь встояв на ногах.

«Я чув, як просвистіло над головою, а потім був вибух. Наслідки ви бачите самі: вилетіло скло, розкрило дах сараю, посипалась штукатурка. Я бачив, що на місці удару був вогонь, але невеликий, як багаття. Через хвилин 15 він погас».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!